Ιρλανδοί αξιωματούχοι: Εχουμε Plan B σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και Grexit - iefimerida.gr

Ιρλανδοί αξιωματούχοι: Εχουμε Plan B σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και Grexit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιρλανδική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού εναλλακτικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον ιρλανδικό «Independent» που επικαλείται δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαρροές αυτές έχουν μεγάλη σημασία, καθώς συμπίπτουν χρονικά, μόνο λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Οπως αναφέρει η ιρλανδική εφημερίδα, μια ομάδα αξιωματούχων της ιρλανδικής κυβέρνησης εργάζονται πυρετωδώς εξετάζοντας «όλα τα σενάρια» για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Την είδηση μετέδωσε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg το οποίο μη αΙρλανδοί αξιωματούχοι: Εχουμε Plan B σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και Grexitποκαλύπτοντας την πηγή πάει το ρεπορτάζ ένα βήμα παρακάτω, μεταδίδοντας ότι της ομάδας ηγείται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών της χώρας Αν Νόλαν. Η ομάδα, μάλιστα, φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άμεσος αντίκτυπος από ένα Grexit θα ήταν μικρός για την Ιρλανδία.

Ο ιρλανδικός Independent ζήτησε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ένα σχόλιο επί του δημοσιεύματος, με τον αξιωματούχο να απαντά διφορούμενα, λέγοντας πως πολλοί εκπρόσωποι από διάφορα κράτη «κάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σχετικά με την Ελλάδα». Ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει κανένα περαιτέρω και πιο συγκεκριμένο σχολιασμό.

Ιρλανδοί αξιωματούχοι: Εχουμε Plan B σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και Grexit | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιρλανδία grexit Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ