H Aθήνα μπορεί ακόμα να μας εκπλήσσει: Σινεμά για μια νύχτα στο Ναό του Ολυμπίου Διός [εικόνες] - iefimerida.gr

H Aθήνα μπορεί ακόμα να μας εκπλήσσει: Σινεμά για μια νύχτα στο Ναό του Ολυμπίου Διός [εικόνες]

(Μενέλαος Μυρίλλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νύχτα μαγείας. Μια νύχτα που το αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου «Ο κινηματογραφιστής» του Μπάστερ Κίτον συνυπήρξε με τη λάμψη της Ακρόπολης προσφέροντας μια σπάνια στον κόσμο εμπειρία.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του Athens Οpen Air Film Festival που γιορτάζει φέτος τα πέντε χρόνια του. Η πρεμιέρα ήταν ξεχωριστή και ενεργοποίησε μέσα από μια διαφορετική χρήση, μια χρήση εξωστρέφειας τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού Ολυμπίου Διός, εκεί όπου πέρυσι είχαμε απολαύσει μια μοναδική συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακακολούθησαν, «ενισχύθηκε» από την παρουσία του ταλαντούχο πολυοργανίστα Theodore που ανέλαβε το ρόλο του συνθέτη και ενορχηστρωτή, συνδέοντας τις υπέροχες κινηματογραφικές εικόνες του 1920 με το 2015. Εγραψε μουσική ειδικά για την προβολή, με κεντρικό όργανο το πιάνο, δίνοντας όμως ειδικό ρόλο και και στα κιθαριστικά μέρη, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που απαιτεί το ντύσιμο των εικόνων του συγκεκριμένου φιλμ. Κρουστά, πνευστά, ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά όργανα συμπληρώνουν αυτό το γοητευτικό ηχητικό τοπίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ