Για 24 ώρες παραλύουν τα πάντα στη χώρα - Συλλαλητήρια στο κέντρο - iefimerida.gr

Για 24 ώρες παραλύουν τα πάντα στη χώρα - Συλλαλητήρια στο κέντρο

απεργία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραλύει σήμερα ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης. Το επιβατικό κοινό ταλαιπωρήθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς τα λεωφορεία ξεκίνησαν να κυκλοφορούν από τις 9:00, ενώ τα τρόλεϊ ξεκίνησαν μία ώρα νωρίτερα. Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, λιμάνια και δικαστήρια.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ακινητοποιημένα παραμένουν για 24ωρες τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως το μετρό λειτουργεί κανονικά, εκτός από τα δρομολόγια στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο που δεν πραγματοποιούνται λόγω στάσης εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ο ΗΣΑΠ θα κινηθεί κανονικά από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ το Τραμ πραγματοποίησε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και θα κινηθεί κανονικά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα που θα πραγματοποιήση νέα στάση εργασίας έως τη λήξη της βάρδιας.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.Η Aegean Airlines και η Ολυμπιακή ανακοίνωσαν ότι ματαιώνονται όλες οι πτήσεις του δικτύου τους για σήμερα.

Προβλήματα και στα λιμάνια της χώρας καθώς με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών να συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν πανελλαδικά και οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ρολά κατεβάζουν και τα καταστήματα, καθώς η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα και θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες από τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Πιο αναλυτικά, στις 10 και μισή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στη πλατεία της Καμάρας. Στις 11 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στη πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ