H Goldman Sachs ενημερώνει τους πελάτες της: Υπάρχει κίνδυνος για έλεγχο κεφαλαίων στην Ελλάδα - iefimerida.gr

H Goldman Sachs ενημερώνει τους πελάτες της: Υπάρχει κίνδυνος για έλεγχο κεφαλαίων στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη φημολογία για επιβολή capital controls στην Ελλάδα επιβεβαιώνει με ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε η Goldman Sachs στους πελάτες της.

Σύμφωνα με αυτά, η επενδυτική τράπεζα τους καθιστά κοινωνούς της πιθανότητας να επιβληθεί ελέγχος στην κίνηση κεφαλαίων ή περιορισμών που μπορεί να επηρεάσουν τις εντολές πώλησης μετοχών, ομολόγων ή παραγώγων που διαπραγματεύονται στο ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών και Χρηματιστήριο παραγώγων.

Η Goldman εξηγεί ειδικότερα πως πιθανή αναστάτωση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να επιφέρει την επιβολή capital controls ή άλλους όρους που θα περιόριζαν την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων έξω από την Ελλάδα. Τυχόν επιβολή τέτοιων ελέγχων θα οδηγούσε κατά συνέπεια σε διακοπές ή καθυστερήσεις στις εκτελέσεις των εντολών πώλησης ελληνικών τίτλων.

Αναφορικά με το ρόλο της στην εκτέλεση εντολών, εκκαθάριση και άλλες σχετιζόμενες με τους ελληνικούς τίτλους υπηρεσίες η Goldman Sachs προειδοποιεί τους πελάτες της πως μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ορισμένους κινδύνους.

Εάν, για παράδειγμα, η GS δεν μπορέσει να μεταφέρει σε λογαριασμό εκτός Ελλάδος, εξαιτίας των capital controls ή άλλων περιορισμών, ποσά που καταβάλλονται σε αυτή για την εκτέλεση οποιασδήποτε εντολής πώλησης, η τράπεζα θα αναστείλει τις πληρωμές που ισοδυναμούν με τα έσοδα των πωλήσεων.

Επίσης, η GS θα αναστείλει την πληρωμή των εσόδων από εταιρική πράξη ελληνικών τίτλων που υπόκεινται σε Κατάσταση Μη Επαναπατρισμού Κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών μερισμάτων ή τόκων).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Goldman Sachs έλεγχος κεφαλαίων μετοχές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ