Σάλος με τον Ρουμελιώτη: Το ΔΝΤ εκπαίδευε δημοσιογράφους - iefimerida.gr

Σάλος με τον Ρουμελιώτη: Το ΔΝΤ εκπαίδευε δημοσιογράφους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βόμβα και λάσπη στον ανεμιστήρα έριξε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος στη Βουλή.

Είπε ότι το ΔΝΤ εκπαίδευε, προφανώς με το αζημίωτο, Έλληνες δημοσιογράφους για να προβάλουν τις θέσεις του Ταμείου, αλλά και τις θέσεις της Κομισιόν.
Όπως είπε μάλιστα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τα “μαθήματα” αυτά γίνονταν τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο και στην Ελλάδα.
Μετά τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ο κ. Ρουμελιώτης αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα. Ωστόσο, έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην Ζωή Κωνσταντοπούλου να δηλώσει ότι η Βουλή θα ζητήσει τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του καταλλήλως.

Ο Ρουμελιώτης ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Ας σημειωθεί ότι από εκείνη τη στιγμή, στο διαδίκτυο αλλά και σε φιλικά σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιούνται ονόματα δημοσιογράφων που δήθεν εκπαίδευε το ΔΝΤ για να προωθούν τις θέσεις του.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ επεσήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε, φυσικά, αμέσως την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα.
Σημειώνεται τέλος ότι μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί του πριν από την εξέτασή του από την επιτροπή για να του… υπενθυμίσουν ότι τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους.


Πάσα στη Ζωή έδωσε ο Ρουμελιώτης
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα του χρέους.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος όπως λέει η πρόεδρος της Βουλής το ομολογεί στο βιβλίο του.

«Τα ΜΜΕ σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης, και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ