Σόιμπλε σε Γερμανούς βουλευτές: Προετοιμαστείτε, δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Σόιμπλε σε Γερμανούς βουλευτές: Προετοιμαστείτε, δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg αναφέρουν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε σε βουλευτές να προετοιμάζονται για μη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δύο βουλευτές που επικαλείται το πρακτορείο, ο Σόιμπλε είπε στην επιτροπή οικονομικών του Κοινοβουλίου, στο Βερολίνο, ότι η γερμανική κυβέρνηση καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για περίπτωση αποτυχίας και επίτευξης συμφωνίας με την Αθήνα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μέλος του γερμανικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters, επιβεβαίωσε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «τρέφει λίγες ελπίδες ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα αύριο Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο Σόιμπλε είπε ότι «τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο».

Προετοιμάζεται και η Βρετανία

Σχέδια για το πώς θα αντιμετωπίσει τυχόν συνέπειες από μια ελληνική χρεοκοπία, όμως, καταρτίζει και η Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, η Βρετανία έχει ξεκινήσει να επιταχύνει τις προετοιμασίες για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ. «Υπάρχει σοβαρός οικονομικός κίνδυνος από μια ελληνική χρεοκοπία» προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Σόιμπλε σε Γερμανούς βουλευτές: Προετοιμαστείτε, δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ