Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε τις εναλλακτικές προτάσεις της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε τις εναλλακτικές προτάσεις της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χρόνος τελειώνει αλλά είναι ακόμη πιθανή μια συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Περιμένουμε από τους Ελληνες να παρουσιάσουν εναλλακτικές λύσεις, τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο Ολλανδός.

Ο ίδιος πρότεινε την αναβολή της διαδικασίας εκλογής προέδρου του Eurogroup ως τον Ιούλιο «για να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην Ελλάδα», όπως είπε.

Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλου τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης παραμένουν αντίθετοι σε μία διαγραφή του ελληνικού χρέους, μία επιλογή που εξετάσθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Επειδή είμαστε αντίθετοι επί της αρχής στη διαγραφή χρέους, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο να επιμείνουμε στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε από το Eurogroup», είπε ο Ντάισελμπλουμ στην Επιτροπή Οικονομικών του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Προειδοποίησε ακόμη ότι και στην περίπτωση χρεοκοπίας, το χρέος «δεν θα εξαφανιστεί».

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πάντως πως η πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη είναι «πολύ μικρή».

«Εάν δεν έρθουν, δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε» είπε, προσθέτοντας ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων συνεχίζει να είναι «η παραμονή της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ