Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά υπό την Γεννηματά - iefimerida.gr

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά υπό την Γεννηματά

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά υπό την Γεννηματά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Yπό την νέα της πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τρεις ημέρες μετά την εκλογή της στη θέση της προέδρου του Κινήματος και μια μέρα αφότου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ενημερώθηκε προσωπικά για την πορεία της διαπραγμάτευσης η κυρία Γεννηματά συγκαλεί την ΚΟ του κόμματός της στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, με φόντο την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η πορεία της διαπραγμάτευσης, με την νέα πρόεδρο του κόμματος να ζητά επιτάχυνση της συμφωνίας για το εθνικό συμφέρον.

Χθες εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως «είναι μία κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση, ένα νέο πατριωτισμό», συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα θα συμβάλει στη συνεννόηση». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία που θα εξασφαλίζει θετική προοπτική για τη χώρα, ενώ τόνισε πως η καθυστέρηση εξεύρεση λύσης κοστίζει και πως ενδεχόμενη ρήξη με τους δανειστές θα είναι καταστροφική, καθώς η χώρα θα οδηγηθεί στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του προκατόχου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να συμβάλει στη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Φωτογραφία: Sooc

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ