Βιβλία για μικρά παιδιά - iefimerida.gr

Βιβλία για μικρά παιδιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και την ελληνική ιστορία, παλιά παραμύθια της γιαγιάς, ένα αγαπημένο τραγούδι των Beatles, ένα δέντρο που αγαπάει τα βιβλία και νέοι παιδικοί ήρωες, όπως ο Τικ και η Τέλα θα κρατήσουν συντροφιά στα μικρά παιδιά τις ανέμελες μέρες των διακοπών.

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 0


ΤΙΚ ΚΑΙ ΤΕΛΑ. ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ
Ο Τικ έχει ένα μεγάλο, κατακόκκινο μπαλόνι. Του αρέσει πάρα πολύ! Πάει βόλτα με το μπαλόνι του και όποιος το κοιτάζει χαμογελάει. Ο Τικ είναι πολύ χαρούμενος. Κατά λάθος όμως το μπαλόνι φεύγει από τα χέρια του και αρχίζει να πετάει ψηλά στον ουρανό. Ο Τικ είναι απαρηγόρητος. Κλαίει. Η φίλη του η Τέλα έχει μια καταπληκτική ιδέα που θα κάνει τον Τικ να χαμογελάσει και πάλι.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί ο Τικ και η Τέλα είναι οι αγαπημένοι ήρωες όλων των παιδιών. Γιατί είναι οι καλύτεροι φίλοι και ξέρουν να αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία με χαμόγελο.
INFO
Κείμενο: Axel Schefer
Εικόνες: Axel Schefer
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Ίκαρος
Σελ.: 32
Τιμή: 9,90 €

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 1


Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΚΙΑΧΤΡΩΝ
Η Χάρη Κριθάρη και ο Πάρης Σιτάρη είναι δυο σκιάχτρα που αγαπιούνται πολύ και αποφασίζουν να παντρευτούν. Να κάνουν «έναν γάμο αξέχαστο, μοναδικό, έναν γάμο που δεν ξανάγινε στον κόσμο αυτό!». Ξεκινούν αμέσως τις ετοιμασίες αλλά πολύ σύντομα τα δυο σκιάχτρα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί τα δυο σκιάχτρα αγαπιούνται πραγματικά και ετοιμάζουν έναν γάμο ονειρεμένο με τη βοήθεια των φίλων τους. Γιατί το κείμενο είναι έμμετρο, γραμμένο με χιούμορ.
INFO
Κείμενο: Julia Donaldson & Axel Schefer
Εικόνες: Axel Schefer
Εκδόσεις: Ίκαρος
Σελ.: 32
Τιμή: 12,90 €

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 2

O ΧΤΑΠΟΔΟΚΗΠΟΣ
«Μέσα στην θάλασσα θα ήθελα να ζω, στον κήπο ενός χταποδιού, έναν κήπο σκιερό (…) Μέσα στη θάλασσα θα ήθελα να ζω, σ’ έναν χταποδόκηπο, μαζί εσύ κι εγώ». Το τραγούδι του Ringo Star γίνεται παραμύθι, μια μοναδική υποβρύχια περιπέτεια. Η έκδοση συνοδεύεται από cd με το τραγούδι «Octopus garden» των Beatles.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί στον χταποδόκηπο βασιλεύουν η αγάπη, η ειρήνη και τα χταπόδια! Γιατί αγαπάμε τους Beatles και ανυπομονούμε να διαβάσουμε το βιβλίο και να ακούσουμε το cd.
INFO
Κείμενο: Ringo Starr
Εικόνες: Ben Cort
Εκδόσεις Πάπυρος
Σελ.: 28
Τιμή: 13,80 €

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 3

ΤO KOYNTOYNAKI. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
«Το ρεπάνι», «Η γάτα κουμπάρα», «Το καλικαντζαράκι του μύλου», «Η σουσουράγια είναι μερικοί τίτλοι της συλλογής που παρουσιάζει με σεβασμό και αγάπη παραμύθια από τη λαϊκή μας παράδοση. Παραμύθια που μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα και παρέμειναν ανέπαφα στο πέρασμα του χρόνου. Ένας κρυμμένος θησαυρός στο παμπάλαιο μπαούλο της γιαγιάς.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί τα παραμύθια του βιβλίου κάπως, κάπου τα έχουμε ακούσει κι εμείς όταν ήμασταν παιδιά. Γιατί η αφήγηση έχει διατηρήσει τη γλώσσα των γιαγιάδων μας. Γιατί αγαπάμε τα αινίγματα της παιδικής μας ηλικίας: «Γύρω γύρω στρογγυλό και στη μέση αδειανό. Τι είναι;»
INFO
Ανθολόγηση: Αγνή Στρουμπούλη
Εικόνες: Εριφύλη Αράπογλου
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Σελ.: 88
Τιμή: 12 €

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 4

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ
«Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;» Μπορεί να είναι ο σκύλος «που βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια, τα γαβ, τα γουβ και τα σκυλοπαιχνίδια», μπορεί να είναι ένα καναρίνι κι ένα χρυσόψαρο που έμαθαν τη γλώσσα των εχθρών μήπως και γλυτώσουν, μπορεί ακόμη να είναι και εξωγήινοι που ήρθαν στη Γη από τον γαλαξία 731Μ και πρώτα απ’ όλους συνάντησαν έναν γάτο. Η παιδική φαντασία μπορεί να βρει χιλιάδες απαντήσεις ακόμη και στις πιο απλές και αστείες ερωτήσεις.
Γιατί μας αρέσει:
Για τις ευφάνταστες απαντήσεις που δίνει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου στην κλασική παιδική ερώτηση. Για τις πανέμορφες και τόσο χαρούμενες εικόνες που έφτιαξε η Σοφία Τουλιάτου.
INFO
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικόνες: Σοφία Τουλιάτου
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Σελ.: 32
Τιμή: 11.99

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 5

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΔΕΝΤΡΟ
«Εγώ, είπε η τρίτη Μοίρα, λέω να χαρίσουμε στο βασιλόπουλο ένα βιβλίο. Θα το ανοίγει σαν παράθυρο στον κόσμο και θα μαθαίνει για όλα τα πράγματα που υπάρχουν και για όλα τα πράγματα που δεν υπάρχουν και θα χαίρεται αυτόν τον κόσμο». Το Βιβλιόδεντρο είναι γεμάτο παραμύθια και τραγούδια που μιλάνε για τα βιβλία και για το πόσο πολύτιμα είναι στη ζωή μας.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί το Βιβλιόδεντρο αγαπάει τα βιβλία. Γιατί κάποια στιγμή ένα βιβλίο λέει στον άνεμο:
«Δεν θέλω να με θαυμάζουν, θέλω να με διαβάζουν. Δεν με νοιάζει αν θέλουν να με αγοράσουν, με νοιάζει να θέλουν να με διαβάσουν».
INFO
Κείμενο: Ζωή Βαλάση
Εικόνες: Βάλλυ Λιάπη
Εκδόσεις Κέδρος
Σελ.: 46
Τιμή: 9,90 €

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 6

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ
«Τις πιο πολλές μέρες βαριέμαι να μιλήσω. Κάθομαι ακίνητη και ακούω τους άλλους. Βλέπε, άκου, σιώπα. Αυτά έχω να πω εγώ. Όταν ακούς προσεκτικά, μαθαίνεις πολλά» λέει η Σφίγγα, η εγγονή της πασίγνωστης Σφίγγας της Θήβας, που αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της. Ένα βιβλίο για όλες τις Σφίγγες του κόσμου, για εκείνες που κάνουν μια ήσυχη ζωή μέσα στα μουσεία και για εκείνες που κοιμούνται στο χώμα και περιμένουν τους αρχαιολόγους να τις ξυπνήσουν.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί αγαπάμε την ελληνική μυθολογία. Γιατί ο Κώστας Πούλος γράφει από την αρχή την ιστορία της Σφίγγας και ξαφνικά η μυθολογία γίνεται ένα συναρπαστικό παραμύθι.
INFO
Κείμενο: Κώστας Πούλος
Εικόνες: Σοφία Παπαδοπούλου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελ.: 40
Τιμή: 5,50 €

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 7

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
«Όμως, δεν είναι εύκολο μόνο με την ορμή, ούτε με των όπλων την υπεροχή να κερδίσεις εξαπλάσιο στρατό. Σκληροτράχηλο και τόσο ονομαστό. Χρειάζεται σχέδιο να έχεις τολμηρό, πειθαρχημένους άντρες και γενναίο στρατηγό!». Η μεγάλη μάχη του Μαραθώνα γραμμένη με απλά λόγια για τα μικρά παιδιά.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί ο Φίλιππος Μανδηλαρά, αφού έκανε όλα τα παιδιά να λατρέψουν την ελληνική μυθολογία, έβαλε πλώρη και για την ελληνική ιστορία. Γιατί το κείμενο, όπως σε όλα τα βιβλία της σειράς, είναι γραμμένο με χιούμορ.
INFO
Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικόνες: Ναταλία Καπατσούλια
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Σελ.: 36
Τιμή: 7,95 €

Βιβλία για μικρά παιδιά | iefimerida.gr 8

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ…
Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Ερευνητής. Τι ερευνητής; Αρκούδων. Πού; Στον Ατλαντικό. Και τι άλλο;… Οι μικροί αναγνώστες μπερδεύουν τις σελίδες του βιβλίου και ανακαλύπτουν τα πιο πρωτότυπα, τα πιο αστεία, τα πιο παράξενα επαγγέλματα. Ένα βιβλίο που δείχνει στα παιδιά με τον πιο εύσχημο τρόπο ότι το πιο σημαντικό είναι να παίζει κανείς, να ανακαλύπτει και να ονειρεύεται.
Γιατί μας αρέσει:
Γιατί κι εμείς παιδιά είχαμε ονειρευτεί να γίνουμε φρουροί παγωτών σε σχολείο, ερευνητές υποβρυχίων σε άλλο πλανήτη και μαέστροι ορχήστρας στον βυθό της θάλασσας. Γιατί θα περάσουμε αμέτρητες ώρες ξεγνοιασιάς ακολουθώντας την αστείρευτη παιδική φαντασία
στα πιο αστεία μονοπάτια της.
INFO
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικόνες: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις:
Σελ.: 66
Τιμή: 16,50 €

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ