Ο Βαρουφάκης επανέρχεται: Χάσαμε που δεν πήγε η Παναρίτη στο ΔΝΤ - iefimerida.gr

Ο Βαρουφάκης επανέρχεται: Χάσαμε που δεν πήγε η Παναρίτη στο ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φωτιά που... κουκουλώθηκε μόλις πρόσφατα επιχείρησε να ανάψει ξανά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο λόγος για την Ελενα Παναρίτη, η υποψηφιότητα της οποίας για τη θέση εκπροσώπου στο ΔΝΤ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Alpha επανήλθε στο ζήτημα αναφέροντας «Η Ελλάδα έχασε, που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Ελενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι στο Eurogroup θα είναι ο ίδιος παρών τονίζοντας ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα ενός ανδρός, η αριστερά λειτουργεί συλλογικά».

Επισήμανε ότι θα ήταν ατόπημα να πήγαινε η κυβέρνηση σε εκλογές ή δημοψήφισμα προσθέτοντας ότι «Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου».

Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ακόμη ότι «η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών τεχνικά είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να είναι βιώσιμη. Ζητάμε μία προθεσμία που να θέσει εκτός συζήτησης την ελληνική κρίση» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι πρωτογενές πλεόνασμα 1,2 -1,5% ήταν εφικτό το Μάρτιο, πλέον όμως δεν είναι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Έλενα Παναρίτη ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ