Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό; - iefimerida.gr

Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο παραδοσιακός ορισμός ενός οικογενειακού μοντέλου το θέλει να έχει μεγάλους και άνετους χώρους, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους, οι οποίοι θα επιτρέψουν σε μια έως και 5μελή οικογένεια, στην περίπτωση που μιλάμε για συμβατικά αυτοκίνητα και όχι για πολυμορφικά, να καλύψει τις πιο ακραίες μεταφορικές της ανάγκες. Οι οποίες κατά κανόνα προκύπτουν στις καλοκαιρινές διακοπές.

Σήμερα, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες τόσο στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στην οικονομία, οι χώροι είναι η μια μόνο παράμετρος ενός ιδανικού οικογενειακού. Οι άλλες είναι, κατά κύριο λόγο, η ασφάλεια που παρέχει, και η οικονομία, τόσο σε ότι αφορά την αγορά όσο και τα λειτουργικά έξοδα. Ειδικά ο τελευταίος παράγοντας αποκτά όλο και μεγαλύτερο ειδικό βάρος με τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων.

Τις απαιτήσεις σε χώρους το Skoda Octavia στο οποίο αναφερόμαστε τις καλύπτει παραδοσιακά και με το παραπάνω, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια. Και αυτό γιατί πέρα από την δομή του αμαξώματός του που εξασφαλίζει την απαιτούμενη ακαμψία και τα καθιερωμένα συστήματα ασφαλείας (αερόσακοι, ESP κ.λπ.) μπορεί να εξοπλιστεί και με τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που λειτουργούν αφενός αποτρεπτικά για το ατύχημα και αφετέρου, όταν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, περιορίζουν τις συνέπειές του.

Από πλευράς τιμής τώρα η συγκεκριμένη έκδοση του Octavia, η G-Tec, καταναλώνει και φυσικό αέριο. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο κινητήρας της, ο 1.400 TSI που για την περίσταση αποδίδει 110 ίππους, μπορεί να λειτουργήσει τόσο με αμόλυβδη όσο και με φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου είναι σημαντικά πιο χαμηλή σε σχέση με αυτή της βενζίνης.

Ενδεικτικά η μέση κατανάλωσή του, όταν λειτουργεί με CNG (αυτή είναι η επίσημη ονομασία του φυσικού αερίου), είναι 3,5 κιλά ανά 100 χιλιόμετρα (το φυσικό αέριο δεν μετριέται σε λίτρα αλλά σε κιλά), που αντιστοιχούν σε ένα κόστος μικρότερο των 3,5 ευρώ. Το σημαντικό είναι πως καταναλώνοντας φυσικό αέριο η λειτουργία του κινητήρα των 1.400 κυβικών δεν διαφοροποιείται σε τίποτα –ούτε στα χαρακτηριστικά απόδοσής του ούτε π.χ. στο επίπεδο θορύβου του.

Παράλληλα και από τη στιγμή που υπάρχει και η δυνατότητα λειτουργία με αμόλυβδη η συνολική αυτονομία με βάση τις επίσημες τιμές κατανάλωσης ξεπερνά τα 1.300 χιλιόμετρα, οπότε ο πρατηριούχος της γειτονιάς σας μάλλον θα πρέπει να σας διαγράψει από τακτικό πελάτη.

Στα παραπάνω, για να ολοκληρωθεί το προφίλ του Skoda Octavia 14 G-Tec, ως εξαιρετικού οικογενειακού, θα πρέπει να προστεθεί και η τιμή αγοράς του, που ξεκινά από τις 18.170 ευρώ, καθώς και η μη καταβολή τελών κυκλοφορίας, από τη στιγμή που οι εκπομπές CO2 του είναι μόλις 97 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό; | iefimerida.gr 0
Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό; | iefimerida.gr 1
Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό; | iefimerida.gr 2
Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό; | iefimerida.gr 3
Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό; | iefimerida.gr 4
Είναι το Skoda Octavia 1.4 G-TEC ιδανικό οικογενειακό; | iefimerida.gr 5

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τριτάρης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Scoda Octavia αυτοκίνητο οικογενειακό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ