Το σεξ αυξάνει κατά 72% την πιθανότητα καρκίνου του στόματος - iefimerida.gr

Το σεξ αυξάνει κατά 72% την πιθανότητα καρκίνου του στόματος

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός HPV (Ιός Ανθρωπίνων Θυλωμάτων) ευθύνεται για την αύξηση κατά 72% των κρουσμάτων εμφάνισης καρκίνου του στόματος στους άντρες.
Ο ιός που έχει γίνει γνωστός και στην χώρα μας καθώς αυξάνεται δραματικά, θεωρείται υπεύθυνος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Τώρα όμως επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, οι οποίοι ανέλυσαν τα βιοστατιστικά στοιχεία από 271 κακοήθειες ασθενών των τελευταίων 10 ετών, διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) παρουσίαζαν δραματική αύξηση 72%. Μάλιστα εκτιμούν πως μέχρι το 2020 οι περιπτώσεις εμφάνισης στοματικού καρκίνου που σχετίζονται με το HPV θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Oncology.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ