Spiegel: Οταν ο Σόιμπλε πρόσφερε σοκολατάκι στον Βαρουφάκη - «Γιάνη πάρε ένα, θα το χρειαστείς» - iefimerida.gr

Spiegel: Οταν ο Σόιμπλε πρόσφερε σοκολατάκι στον Βαρουφάκη - «Γιάνη πάρε ένα, θα το χρειαστείς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλαπλές... ιστορίες για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel το οποίο αφηγείται δύο χαρακτηριστικά περιστατικά της περασμένης εβδομάδας.

Το σοκολατάκι στον Βαρουφάκη και τα «πικρά» λόγια

Το περιοδικό αναφέρει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ένα κουτί σοκολατάκια στο γραφείο του και προσέφερε ένα από αυτά στον Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη συνάντηση της Δευτέρας.

«Γιάνη πάρε ένα. Κάνει καλό στα νεύρα, θα το χρειαστείς» είπε στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Μετά τις αβρότητες, όπως λέει το Spiegel, ο κ. Βαρουφάκης του παρουσίασε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, τα αιτήματα για ελάφρυνση χρέος, ενώ φέρεται να ζήτησε και νέα βοήθεια.

«Εχουμε ευθύνη στην Ευρώπη, Βόλφγκανγκ» φέρεται να του είπε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών με τον Σόιμπλε να μην δείχνει διάθεση να απαντήσει. Σύμφωνα με το Spiegel ο Σόιμπλε απεχθάνεται τις περιττές συζητήσεις και είπε ότι δεν έχει εντολή να διαπραγματευτεί, όπως δεν έχει και η καγκελάριος, παραπέμποντας στους τρεις θεσμούς.

Η ατάκα για την απόλυση

Το περιοδικό, πάντως, αναφέρεται και στην έντονη σχέση που έχει ο Σόιμπλε με την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ, καταγράφει μια ατάκα του υπουργού που... πάγωσε το αίμα των συνεργατών του.

Την περασμένη Πέμπτη όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμαζόταν να πάει στην καγκελαρία για το ραντεβού με την Ανγκελα Μέρκελ είπε στους συνεργάτες του «Πιθανώς θα με απολύσει. Θα μου αφαιρέσει το υπουργείο»

Στο γραφείο του υπουργού υπήρξε μια μεγάλη παύση με τους συνεργάτες του να τον κοιτούν παγωμένοι, ωστόσο, αμέσως μετά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξέσπασε σε γέλια.

Το Spiegel, πάντως, σχολιάζοντας αυτή τη δύσκολη σχέση επισημαίνει ότι ο Σόιμπλε έχει μεγάλη επιρροή εντός του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και ίσως το μέλλον της Ανγκελα Μέρκελ να εξαρτάται και από αυτόν.

Αν και η Μέρκελ κάνει κουμάντο στο κόμμα και την κυβέρνηση, ο Σόιμπλε δηλώνει με κάθε τρόπο την αυτονομία του και την άρνησή του να προσκυνήσει τον οποιονδήποτε σημειώνει χαρακτηριστικά το Spiegel.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ