Reuters: Εξοργισμένο με την Ελλάδα το ΔΝΤ, αλλά απογοητευμένο και με την Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Reuters: Εξοργισμένο με την Ελλάδα το ΔΝΤ, αλλά απογοητευμένο και με την Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως το Ταμείο ήθελε να στείλει μηνύματα και στις δύο πλευρές με την αποχώρησή του από το Brussels Group εκφράζει αξιωματούχος του ΔΝΤ στο πρακτορείο Reuters.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Το ΔΝΤ είναι εξοργισμένο με τους Ελληνας, αλλά απογοητευμένο και με την Ευρωζώνη» ο αξιωματούχος σημειώνει ότι οι άνθρωποι του Ταμείου αγανάκτησαν με τον χαοτικό τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συνομιλίες με τα τεχνικά κλιμάκια.

Σημειώνεται ότι «τους έκρυβαν σε ξενοδοχεία στην Αθήνα» και μετά τους ζήτησαν να σταματήσουν τις συνομιλίες γιατί η διαπραγμάτευση πήγε σε πολιτικό επίπεδο.

Για το Ταμείο εάν επιτραπεί στην Ελλάδα να έχει μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή από τους αρχικούς στόχους, κάποιος άλλος θα πρέπει να συμπληρώσει τα χρήματα και αυτές θα είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Πάντως το Ταμείο εμφανίζεται απογοητευμένο και από την Ευρωζώνη, κυρίως για τις συζητήσεις στο ζήτημα του χρέους σημειώνοντας ότι «όποτε μιλάμε για αναδιάρθρωση οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα».

Η παρασκηνιακή συζήτηση για το χρέος

Την ίδια ώρα αξιωματούχος του ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει παρασκηνιακή συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεταξύ των θεσμών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ανώνυμα, στο πρακτορείο Reuters, «το ΔΝΤ πιέζει τους ευρωπαίους για περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Ο εν λόγω αξιωματούχος ο οποίος, σύμφωνα με το πρακτορείο, βρίσκεται κοντά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επισημαίνει πως πίσω από τις κουρτίνες της διαπραγμάτευσης, εξελίσσεται μία παρασκηνιακή συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

«Το Ταμείο μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να την ακούσουν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΔΝΤ καθιστά σαφές πως το κατάλληλο μείγμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα πρέπει να απαρτίζεται από το συνδυασμό μίας νέας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και της παροχής πρόσθετης βοήθειας.

«Το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μέσω μίας συνδυαστικής λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει επιμήκυνση των ωριμάνσεων, μείωση των επιτοκίων, αύξηση του ΑΕΠ και ενίσχυση των δημοσιονομικών στοιχείων» συμπληρώνει ο ανώνυμος αξιωματούχος.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, εάν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ ελληνικό χρέος βιωσιμότητα Reuters
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ