Ομοφοβικά πυρά Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια - iefimerida.gr

Ομοφοβικά πυρά Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εξαπολύει πυρά κατά της απόφασης αυτής.

Σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης αναφέρει πως με το νομοσχέδιο ο «ιερός θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και πάλι σαν δικαιοπρακτική ενέργεια και αποϊεροποιείται πλήρως» προσθέτοντας πως είναι εμφανέστατη η προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης «να υποκαταστήσει τον ιερό θεσμό του γάμου».

Παράλληλα, υποστηρίζει πως με το υπό διαβούλευση νομοθέτημα «ολοκληρώνεται η θεσμοθέτηση από την ελληνική έννομη τάξη της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρώπινου είδους με φαιδρότατο στρουθοκαμηλισμό γιατί φυσικά η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος ευχώς δεν εξαρτάται από τις ιδεοληψίες των συντακτών του νομοσχεδίου, αλλά από τη νομοτέλεια του Δημιουργού Θεού».

Απενοχοποιούνται οι πρακτικές της ομοφυλοφιλίας που αναπόδραστα οδηγούν σε άπειρες λοιμώξεις του οργανισμού και καρκινογενέσεις

Ο μητροπολίτης λέει ακόμη, αφήνοντας και πάλι αιχμές κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, πως «δυστυχώς για τον υπουργό και καθηγητή της νομικής και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου την πρωτοτυπία του προτεινόμενου νομοσχεδίου την είχε εμπνευστεί όσον αφορά τα λεγόμενα "ομόφυλα ζευγάρια" ο φρενοβλαβής αυτοκράτορας της Ρώμης Νέρων». Αυτός, συμπληρώνει ο κ.Σεραφείμ, που είχε συνάψει «επίσημη ομοφυλοφιλική σχέση με δύο Έλληνες απελεύθερους».

Στο τέλος της ανακοίνωσής του, ο μητροπολίτης Πειραιώς συμβουλεύει τον Υπουργό να... συμβληθεί το Υπουργείο με τις μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες. Κι αυτό διότι - εξηγεί - με το νομοσχέδιο «απενοχοποιούνται οι πρακτικές της ομοφυλοφιλίας που αναπόδραστα οδηγούν σε άπειρες λοιμώξεις του οργανισμού και καρκινογενέσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα αυξήσουν τον τζίρο των μεγάλων πολυεθνικών του φαρμάκου».

Σημειώνεται ότι δήλωση για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια έχει κάνει και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων. Όμως, σε αντίθεση με τον μητροπολίτη Πειραιώς η φρασεολογία κ. Ιερώνυμου ήταν πιο προσεκτική και ηπιότερη. «Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Καθετί, έξω από το Μυστήριο αυτό, είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ