Φορτισμένες δηλώσεις Γιούνκερ: Εγνοια μου οι Ελληνες, όχι η κυβέρνηση -Τηλεφωνώ συνέχεια να μάθω τι συμβαίνει στους δρόμους - iefimerida.gr

Φορτισμένες δηλώσεις Γιούνκερ: Εγνοια μου οι Ελληνες, όχι η κυβέρνηση -Τηλεφωνώ συνέχεια να μάθω τι συμβαίνει στους δρόμους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πείτε μου πώς ζουν οι φίλοι σας» ρωτάει με αγωνία τους γνωστούς του στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν, τρεις φορές την εβδομάδα, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σήμερα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Culture, δήλωσε πως μόνη του έγνοια είναι οι Ελληνες και όχι η ελληνική κυβέρνηση ή το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αποσαφήνισε τι εννοούσε όταν έλεγε πως η Ελλάδα τον εμποδίζει να κοιμηθεί, εξηγώντας πως έχει πολλές επαφές με τη χώρα μας.

Και πρόσθεσε: «Τηλεφωνώ στους Έλληνες φίλους τρεις φορές την εβδομάδα για να μου πουν τι συμβαίνει στους δρόμους: "Πείτε μου πώς ζουν οι φίλοι σας", τους ρωτάω».

Οταν, δε, ρωτήθηκε γιατί κάνει αυτά τα τηλεφωνήματα, απάντησε πως τα κάνει επειδή αισθάνεται κοντά στους Ελληνες που υποφέρουν. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλά με τέτοια συναισθηματική φόρτιση για τον ελληνικό λαό. Μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Γιούνκερ επιλέγει με τις δηλώσεις του να ξεπεράσει τα πρόσωπα και τις πολιτικές ηγεσίες και ουσιαστικά να δείξει πως γνωρίζει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και είναι αυτή που τον απασχολεί πρωτίστως...

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι πως ο πρωθυπουργός άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό.

«Αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Εγώ πάντοτε προσπαθούσα να λέω τα ίδια πράγματα με τις ίδιες εκφράσεις παντού. Συνεπώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τη δική του πλειοψηφία, που διαφέρει από τα άλλα κόμματα, γιατί δεν είναι ένα κόμμα, αλλά ένα σύνολο από διαφορετικά κινήματα. Από την πλευρά του πρέπει να βρει τον καλύτερο τρόπο ώστε να πείσει τους οπαδούς του».

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις υποσχέσεις που δίνει, οι οποίες δεσμεύουν εκείνους τους οποίους τις διατυπώνουν. Δεν εμπλέκομαι στον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο. Αυτό είναι ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής βουλής, να κάνουν τα απαραίτητα βήματα σε σχέση με αυτά που έλεγαν στην προεκλογική καμπάνια. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ