Δεν τελείωσε η περιπέτεια για την αμερικανίδα Αμάντα Νοξ - iefimerida.gr

Δεν τελείωσε η περιπέτεια για την αμερικανίδα Αμάντα Νοξ

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ιταλικού εφετείου που έκρινε αθώα την αμερικανίδα φοιτήτρια Αμάντα Νοξ και τον πρώην σύντροφό της ιταλό Ραφαέλε Σολέτσιτο για τον φόνο της βρετανής συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ στην Περούτζια το 2007 αναιρώντας έτσι προηγούμενη καταδικαστική απόφαση.

«Θα ασκήσουμε έφεση», δήλωσε τηλεφωνικώς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο εισαγγελέας Τζουλιάνο Μινίνι. «Το (ανώτατο) δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση ή εκείνη του εφετείου», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ιταλικό δικαστικό σύστημα, η εισαγγελία δεν μπορεί να καταθέσει την έφεση μέχρι το δικαστήριο να εκδώσει επίσημη εξήγηση της απόφασής του, η οποία αναμένεται σε μερικούς μήνες.

Την ίδια ώρα, η αδελφή του θύματος Στέφανι Κέρτσερ, δήλωσε ότι η οικογένεια θα αναμένει την γραπτή εξήγηση της ετυμηγορίας του εφετείου με την ελπίδα οι δράστες να βρεθούν κάποια στιγμή. «Όταν θα έχουμε στη διάθεσή μας τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση, τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αθωώθηκαν και να εργαστούμε προς τον εντοπισμό των υπευθύνων», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση, το να μη γνωρίζουμε ακόμη (τους δράστες) και να γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποιος ή κάποιοι εκεί έξω που το έχουν διαπράξει (το έγκλημα)'. τόνισε η ίδια.

Η Αμάντα Νοξ και ο πρώην σύντροφός της Ραφαέλε Σολέτσιτο αποφυλακίστηκαν χθες ύστερα από τέσσερα χρόνια στη φυλακή. Το εφετείο αναίρεσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της 24χρονης σήμερα Νοξ και του 27χρονου Σολέτσιτο. Η Νοξ από το Σιάτλ και ο ιταλός φοιτητής πληροφορικής Σολέτσιτο είχαν ασκήσει έφεση επί της απόφασης του 2009 με την οποία είχαν κριθεί ένοχοι για την δολοφονία της 21 ετών Κέρτσερ από το Σάρεϊ, φοιτήτριας στο πανεπιστήμιο του Λιντς, στη διάρκεια σεξουαλικής επίθεσης υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, όπως την είχαν περιγράψει οι εισαγγελείς, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μέρεντιθ Κέρτσερ είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ. Το σώμα της έφερε 43 μαχαιριές. Η νεκροτομή έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, η Νοξ και ο τότε σύντροφός της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στη Μέρεντιθ ενώ ο Ρούντι Γκεντέ, "βαποράκι" από την Ακτή του Ελεφαντοστού, της κρατούσε τα χέρια επειδή η 21χρονη δεν ήθελε να συμμετάσχει σε ερωτικά παιχνίδια.

Ο Γκεντέ καταδικάστηκε σε 16ετή ποινή κάθειρξης και μετά την απόφαση του εφετείου παραμένει ο μοναδικός καταδικασθείς για τον φόνο, τον οποίο οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι διέπραξαν περισσότεροι από ένας δράστες.

Η Νοξ και η οικογένειά της αναχώρησαν σήμερα από τη Ρώμη για το Σιάτλ όπου διαμένουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ