Σταθάκης για ιδιωτικοποιήσεις: Θα προχωρήσουν κανονικά όσες έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Σταθάκης για ιδιωτικοποιήσεις: Θα προχωρήσουν κανονικά όσες έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα πως οι ήδη ενταγμένες στον προϋπολογισμό ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν κανονικά, αλλά και πως θα σημειωθεί αύξηση της φορολογίας αλλά θα είναι οριακή, έστειλε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα φέρει οριακή αύξηση φορολογίας, που θα πρέπει όμως να έχει και αναδιανεμητικό χαρακτήρα ώστε να στηριχθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος πως θα υπάρξει συμφωνία, και υπογράμμισε πως το σημαντικό θα είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και η διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης της χώρας για το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Οικονμίας σημείωσε επίσης πως οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ενταχθεί στον φετινό προϋπολογισμό – όπως ο ΟΛΠ και τα περιφερειακά αεροδρόμια – θα προχωρήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ