Αναβολή για την ανάθεση του Μουντιάλ 2026 λόγω του σκανδάλου της FIFA - iefimerida.gr

Αναβολή για την ανάθεση του Μουντιάλ 2026 λόγω του σκανδάλου της FIFA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η FIFA αποφάσισε να αναβάλει τις προετοιμασίες για τη διαδικασία ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, η οποία θα διεξαγόταν τον Μάιο του 2017, έπειτα από πιέσεις του FBI.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο εσωτερικό της FIFA έχει προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα. Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκε αποφάσισε να αναβάλει τις ετοιμασίες για τη διαδικασία ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, αφού ανάμεσα στις χώρες, οι οποίες θα κατέθεταν τις προσφορές του ήταν ο Καναδάς, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Χώρες δηλαδή, οι οποίες ποδοσφαιρικά ανήκουν στις συνομοσπονδίες, οι οποίες βρίσκονται μέσα στον κυκλώνα του σκανδάλου.

Αυτό σημαίνει πως αυτόματα παύουν όποιες διαδικασίες ετοιμασίες από τις ενδιαφερόμενες χώρες, μέχρι να διελευκανθεί το τοπίο γύρω και από τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Κατάρ και Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζερομ βαλκε Fifa μουντιαλ 2026
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ