Reuters: Μέρκελ και Ολάντ έχουν τον Τσίπρα στο «περίμενε» για να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις - iefimerida.gr

Reuters: Μέρκελ και Ολάντ έχουν τον Τσίπρα στο «περίμενε» για να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη περισσότερο προς τον «γκρεμό» έφτασαν Ελλάδα και δανειστές την Τετάρτη έπειτα από το «φρένο» που έβαλαν Μέρκελ και Ολάντ στη συνάντηση με τον Τσίπρα σημειώνει το πρακτορείο Reuters.Σύμφωνα με το πρακτορείο η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έχουν τον Αλέξη Τσίπρα στο... περίμενε ούτως ώστε να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις.

Μέρκελ και Ολάντ είχαν προγραμματίσει να συναντηθούν με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ωστόσο, μια γαλλική πηγή αναφέρει στο πρακτορείο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει κανονιστεί.

«Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει συνάντηση. Θα δούμε τι θα συμβεί στις Βρυξέλλες» σημείωσε χαρακτηριστικά η πηγή, ενώ, η Κομισιόν, από την πλευρά της σημειώνει ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειωτέον ότι η πρόεδρος της Κομισιόν κατηγόρησε την Κυριακή τον Αλέξη Τσίπρα ότι ερμήνευσε λάθος τις προτάσεις των δανειστών και παραπλάνησε το Κοινοβούλιό του.

Η Αθήνα λέει ότι περιμένει από τους πιστωτές απάντηση στις προτάσεις που έκανε τη Δευτέρα, με αξιωματούχους της Ευρωζώνης να σημειώνουν ότι οι προτάσεις ήταν ανεπαρκείς αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό της Αθήνας, αλλά απέφευγαν, ακόμη, βασικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική.

Χωρίς μια συμφωνία που θα ξεκλειδώνει τη χρηματοδοτική βοήθεια η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία. Η Αθήνα ενδεχομένως να μην μπορέσει να πληρώσει τις δόσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ στα τέλη του Ιουνίου εκτός κι αν δεχθεί κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης ή εάν ΕΚΤ την αφήσει να πουλήσει περισσότερο χρέος στις ελληνικές τράπεζες.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν οι δύο πλευρές μπορούν να συμφωνήσουν στις επόμενες ημέρες για μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση.

Μια χρεοκοπία μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή ελέγχου κεφαλαίων και η Ελλάδα πιθανότατα θα γίνει η πρώτη χώρα που οδηγείται σε έξοδο από την Ευρωζώνη, υποβαθμίζοντας την πολυδιαφημισμένη σταθερότητα του ευρώ.

Reuters: Μέρκελ και  Ολάντ έχουν τον Τσίπρα στο «περίμενε» για να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters Μέρκελ Ολάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ