Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H παράταση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως από τη στιγμή που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, οποιαδήποτε ερώτημα για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος δεν κρίνονται κατάλληλες. «Θεωρητικά ναι, θα μπορούσαμε να κάνουμε επέκταση του προγράμματος. Το έχουμε κάνει δύο φορές μέχρι τώρα. Το πράξαμε το Δεκέμβριο και πρόσφατα, με αποτέλεσμα το ελληνικό πρόγραμμα να λήγει στις 30 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, αλλά για επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος του μήνα. Αυτή τη στιγμή συζητούμε για την ουσία του θέματος. Δηλαδή για την εκπλήρωση των όρων του προγράμματος. Επομένως οποιαδήποτε συζήτηση για επέκταση του προγράμματος είναι λανθασμένη».

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, επισήμανε πως για τη γερμανική κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα διαγραφής χρέους, ενώ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φάση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της ως «πολύ καθοριστική».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας που τόνισε πως δεν πρέπει να γίνονται υποθέσεις γύρω από το τρίτο πακέτο βοήθειας. «Ας φτάσουμε στη γέφυρα και μετά θα δούμε αν θα την περάσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ