Ισως η εκπληκτικότερη μεταμόρφωση: Ετοιμόρροπος αχυρώνας 200 ετών έγινε υπέροχο industrial σπίτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ισως η εκπληκτικότερη μεταμόρφωση: Ετοιμόρροπος αχυρώνας 200 ετών έγινε υπέροχο industrial σπίτι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ζευγάρι Αμερικανών αγόρασε μια μικρή έκταση στο Μέιν για να χτίσει το σπίτι του. Και ξαφνικά, αποφάσισαν ότι δεν ήταν ανάγκη να χτίσουν. Αρκούσε να φτιάξουν τον ετοιμόρροπο αχυρώνα. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει.

Ο Σκοτ και η Κάρεν Μπενέζρα προσέλαβαν τον αρχιτέκτονα Κάρεμπ Τζόνσον ο οποίος και ανέλαβε εξολοκλήρου τη μεταμόρφωση του ετοιμόρροπου αχυρώνα σε μια μοντέρνα κατοικία.

Το αποτέλεσμα της εκ βάθρων ανακαίνισης ήταν ένα σπίτι με industrial στοιχεία, (οι κολώνες από χάλυβα αφέθηκαν ακάλυπτες για να δωθεί έμφαση σε αυτό το στοιχείο), αλλά και vintage αναφορές. Το αρχικό πάτωμα του αχυρώνα, 200 ετών, διατηρήθηκε καθώς το τσιμέντο παρέμεινε και απλά γυαλίστηκε, ενώ τοποθετήθηκαν μοντέρνα έπιπλα σε λιτές γραμμές. Ολα αυτά έδεσαν με ξύλο λευκού κέδρου που συνδυάζει το vintage με το industrial.

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί καθώς ναι μεν το αποτέλεσμα θέλαμε να είναι τέλειο, αλλά ο προϋπολογισμός μας ήταν περιορισμένος», τονίζει ο Σκοτ και διηγείται την... ιστορία της κουζίνας τους. Οταν ο αρχιτέκτονάς τους τους έφερε τον προϋπολογισμό για την κουζίνα που είχε σχεδιάσει, έπαθαν κάτι σαν εγκεφαλικό. Δεν τον άντεχαν και έτσι ο Σκοτ αποφάσισε να κάνει κάτι έξυπνο. Να συνδυάσει απλά ντουλάπια που πήρε από το Ikea με άλλα που έφτιαξε μόνος του χρησιμοποιώντας ξύλο πεύκου που είχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο χρησιμοποιηθεί στον παλιό αχυρώνα. Ετσι έφτιαξε μια κουζίνα, το κόστος της οποίας δεν ξεπέρασε τα 3.500 ευρώ και παρότι τη χαρακτήριζαν... προσωρινή λύση, αποφάσισαν να την κρατήσουν γιατί πραγματικά τους αρέσει.

Επίσης, το κόστος μειώθηκε κατά πολύ όταν το ζευγάρι αποφάσισε για τα κάγκελα στη σκάλα και στο εσωτερικό μπαλκόνι να χρησιμοποιηθούν ναι μεν βάσεις και στηρίγματα από σίδερο αλλά τα κενά να καλυφθούν με... φθηνό καλώδιο!

Επίσης, στις κρεβατοκάμαρες όλα θυμίζουν... αχυρώνα, καθώς έχουν διατηρηθεί τα εξωτερικά ξύλινα δοκάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αχυρώνας ανακάινιση σπίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ