Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ολα για όλα απόψε για τον τίτλο του Πρωταθλητή - iefimerida.gr

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ολα για όλα απόψε για τον τίτλο του Πρωταθλητή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 1-0 του Ολυμπιακού έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα δεδομένα για το αποψινό ντέρμπι του 2ου τελικού της Α1 μπάσκετ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται απόψε (19:30, Novasports 2) στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, με τους «πράσινους» να ψάχνουν απάντηση στο 1-0 του ΣΕΦ και τους «ερυθρόλευκους» να επιζητούν το match ball τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιδράσει. Έχοντας το μειονέκτημα έδρας, είναι υποχρεωμένος να νικήσει στο ΣΕΦ για να κατακτήσει τον τίτλο, πρώτα όμως θα πρέπει να φέρει στα ίσα τη σειρά. Κι αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι από τη στιγμή που ούτε σε αυτό το παιχνίδι θα δώσει το «παρών» ο λαβωμένος Εστέμπαν Μπατίστα.

Το πλεονέκτημα έδρας δεν υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να νικήσει στο ΟΑΚΑ για να στεφθεί πρωταθλητής. Αυτό, ωστόσο, ουδόλως σημαίνει πως οι Πειραιώτες επαναπαύονται στο 1-0 και τη δύναμη του ΣΕΦ για να πανηγυρίσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά το 2012. Θέλουν να εκμεταλλευτούν την πίεση, τα αγωνιστικά προβλήματα και την κόπωση των γηπεδούχων, να φτάσουν στο 2-0 και να διευκολύνουν το έργο τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Ιωάννη Παπαπέτρου και δεν αναμένεται να ετοιμάσει εκπλήξεις.

Ο Παναθηναϊκός μετρά 33 νίκες σε 34 ματς τελικών στο ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιούν από την περίοδο 1995/96 με εξαίρεση τη διετία 2002-2004 όταν έπαιζαν στο Σπόρτιγκ, ενώ στο κλειστό του Αμαρουσίου έχουν 24 νίκες σε 25 αναμετρήσεις σε τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του Παναθηναϊκού σε τελικούς ήταν με 69-64 στον τρίτο αγώνα της περσινής σειράς στις 29 Μαΐου, ενώ πριν από αυτή είχε να κερδίσει σε τελικούς τους «πράσινους» από το 1993 στο κλειστό της Γλυφάδας. Στα 63 ματς που έχουν γίνει για τους τελικούς μεταξύ των δύο «αιωνίων» η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας έχει τον πρώτο λόγο, αφού αυτή έχει «σπάσει» μόλις δέκα φορές, τις οκτώ με «θύτη» τον Παναθηναϊκό και δις από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ