Επίθεση αυτοκτονίας στον πιο δημοφιλή αρχαιολογικό χώρο της Αιγύπτου -Νεκροί οι δύο καμικάζι - iefimerida.gr

Επίθεση αυτοκτονίας στον πιο δημοφιλή αρχαιολογικό χώρο της Αιγύπτου -Νεκροί οι δύο καμικάζι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι αποτυχημένη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ στη νότια Αίγυπτο και ότι δύο καμικάζι σκοτώθηκαν, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε κοντά στο ναό του Καρνάκ, στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ στη νότια Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Δεν έχουν τραυματιστεί τουρίστες

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ ότι δεν υπάρχουν τουρίστες τραυματίες από την επίθεση στον ναό του Καρνάκ στο Λούξορ.

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε και δύο άτομα συνελήφθησαν, εξήγησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, η οποία επιχειρεί να εξουδετερώσει δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς και χαρακτήρισε το περιστατικό «αποτυχημένη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας».

Τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Αρχαιοτήτων έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ένας από τους επιτιθέμενους πυροδότησε εκρηκτικά που ήσαν προσαρμοσμένα στο σώμα του, σε απόσταση 550 μέτρων από τον ναό του Καρνάκ, αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία απέκλεισε τους τουρίστες στο εσωτερικό του ναού του Καρνάκ για να τους προστατεύσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λουξορ επίθεση αυτοκτονίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ