Χριστόφιας: «Δεν παραιτούμαι» - iefimerida.gr

Χριστόφιας: «Δεν παραιτούμαι»

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θα παραμείνω όρθιος στις επάλξεις» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας βάζοντας τέλος στα σενάρια παραίτησής του, μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει στη μεγαλόνησο επ' αφορμή του πορίσματος για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Το πόρισμα καταλογίζει πολιτικές αλλά και προσωπικές ευθύνες στον Κύπριο Πρόεδρο, αλλά και στους τέως Υπουργούς Άμυνας Κώστα Παπακώστα και Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού.

Η Κύπρος, τόνισε, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ηρεμία και ενότητα και ο ίδιος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευθύνη να τα διασφαλίσει και θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του.

«Το συμπέρασμα από μέρους του κ. Πολυβίου δεν τεκμηριώνεται από τις μαρτυρίες και από το υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής», είπε ενώ κατηγόρησε τον κ. Πολυβίου οτι «έχει υπερβεί τους όρους της εντολής του, προβαίνοντας ακόμα και σε υποδείξεις για την εξωτερική πολιτική. Δεν είναι δουλειά του κ. Πολυβίου να μας πει ποια θα είναι η εξωτερική και εσωτερική πολιτική».

Ο κ. Πολυβίου, με τον οποίο επικοινώνησε αργά το βράδυ το ΑΠΕ -ΜΠΕ για να σχολιάσει τη δήλωση Χριστόφια, περιορίστηκε να δηλώσει ότι έκανε το χρέος του, το πόρισμά του είναι σαφές και πρόσθεσε: "Ουδέν άλλο σχόλιο δεν θα γίνει από μέρους μου".

Έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου χθες

Χθές, το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε για περίπου δυόμισι ώρες αργά χθες το βράδυ, στην οικία του κ. Χριστόφια, προκειμένου να μελετήσει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής.
Το πόρισμα αποδίδει σοβαρές θεσμικές και προσωπικές πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο Χριστόφια και στους τέως υπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και Άμυνας Κώστα Παπακώστα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, το Υπουργικό Συμβούλιο δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου, προέβη σε πολιτική στήριξη του Προέδρου Χριστόφια.

Πάντως, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το κλίμα ήταν βαρύ και υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για το τι πρέπει να γίνει στο εξής.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά πόσο δήλωση του προέδρου Χριστόφια προκατέλαβε την συνεδρίαση του υπουργικού και γιατί το Σώμα, που είναι θεσμικό όργανο, συνεδρίασε στην οικία του προέδρου Χριστόφια και όχι στο προεδρικό μέγαρο, όπου γίνονται πάντοτε οι συνεδριάσεις του.

Την ίδια περίπου ώρα της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο νέα μαζική συγκέντρωση πολιτών, που αξίωσαν και πάλι την παραίτηση του Κυπρίου προέδρου, ειδικά μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ