Στέφανο Φασίνα (πρώην υπουργός Οικονομικών Ιταλίας): Τι θα έκανα αν ήμουν Βαρουφάκης - iefimerida.gr

Στέφανο Φασίνα (πρώην υπουργός Οικονομικών Ιταλίας): Τι θα έκανα αν ήμουν Βαρουφάκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι θα έκανε αν βρισκόταν στη θέση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών αυτή την περίοδο κλήθηκε να απαντήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, οικονομολόγος επί πέντε χρόνια στο ΔΝΤ και νυν βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας Στέφανο Φασίνα.

Ο κ. Φασίνα μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην παρουσίαση του βιβλίου «Non chiamatelo Euro» (Μην το αποκαλείτε ευρώ) του Άντζελο Πολιμένο ερωτήθηκε: «Τι κατάληξη θα έχουμε με την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο στο τέλος να καταλήξει με τη ρωσική βοήθεια»;

Ο Ιταλός βουλευτής ήταν σαφής: «Η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά με τους δικούς της όρους και δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ».

«Ισχυρές πιέσεις υπό την προϋπόθεση να μην πέσουν (οι Ελληνες) στα χέρια των Ρώσων. Αν ήσασταν ο Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών, τι θα κάνατε;» ερωτήθηκε εκ νέου ο Φασίνα για να απαντήσει: Θα αντιστεκόμουν, δεν θα υπέγραφα το μνημόνιο που θα περιλάμβανε την περικοπή των συντάξεων για παράδειγμα, επειδή το γνωρίζουν ότι αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, σε έξι μήνες το πολύ σε έναν χρόνο, η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί στην ίδια κατάσταση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ