Ντάισελμπλουμ: Το χρέος είναι πιο πολύπλοκο απ' ό,τι πιστεύει η Αθήνα - Στον αέρα το ραντεβού Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Το χρέος είναι πιο πολύπλοκο απ' ό,τι πιστεύει η Αθήνα - Στον αέρα το ραντεβού Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως Θεσμοί και Ελλάδα δεν συμφωνούν απόλυτα στο τι πρέπει να γίνει έως τα τέλη Ιουνίου εκφράζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, σύμφωνα με το Reuters, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποτιμά την πολυπλοκότητα του ζητήματος του χρέους, ενώ, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να εκσυγχρονιστεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική απάντηση θα πρέπει να απευθύνεται στις προτάσεις των δανειστών.

Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ειδικότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξήγησε πως οι δανειστές θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τις νέες προτάσεις που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς, και υπογράμμισε πως το ελληνικό σχέδιο πρέπει να δίνει απαντήσεις στις προτάσεις των δανειστών.

Νωρίτερα, και ο κύριος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη.
«Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση (των ελληνικών προτάσεων) και με βάση αυτή την αξιολόγηση μπορούμε μετά να συζητήσουμε το αύριο», είπε κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Σαπέν: Καμία πλευρά δεν πρέπει να εκβιάζει την άλλη

Ο Μισέλ Σαπέν από την πλευρά τόνισε ότι δεν επιτρέπονται εκβιασμοί και τελεσίγραφα, είτε από την πλευρά των δανειστών είτε από εκείνη της Αθήνας, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει με πίστωση.

Είναι απόλυτα αναγκαίο να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά καμία πλευρά δεν πρέπει να επιτρέπεται να εκβιάζει την άλλη ή να θέτει τελεσίγραφα, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο γαλλικό κοινοβούλιο.

«Ο διάλογος συνεχίζεται. Είναι δύσκολος, δεν μπορούν να υπάρχουν υπαγορεύσεις, τελεσίγραφα ή εκβιασμοί είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά», υπογράμμισε ο Σαπέν.

«Οι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν να υπαγορεύσουν τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν. Ομως, η ελληνική κυβέρνηση επίσης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει με πίστωση, περιμένοντας απλά να λάβει το επόμενο μέρος της βοήθειας από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέρουν Ντάισελμπλουμ Eurogroup χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ