Πλήρης δικαίωση για το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - iefimerida.gr

Πλήρης δικαίωση για το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «αβάσιμη» απέρριψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την καταγγελία της εταιρείας «Ι. ΧΟΥΜΑΣ ΑΕΒΕ» κατά του ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ. Η Επιτροπή απέρριψε στο σύνολο τους ισχυρισμούς για παράβαση του Ν. 3959/2011 περί ανταγωνισμού και έθεσε την υπόθεση οριστικά στο αρχείο με την υπ’ αριθμ. 13/2015 Πράξη του Προέδρου της.

Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ το οποίο – τα τελευταία χρόνια- δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο από συμφέροντα τα οποία θέλουν να απορυθμίσουν τον κλάδο της ανακύκλωσης στη χώρα προς ίδιον όφελος. Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για τη δικαίωση του ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ και από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο εκκρεμεί η προσφυγή του ΣΥΔΕΣΥΣ ενάντια στην απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) περί μη ανανέωσης της σχετικής άδειας λειτουργίας του.

Ήδη το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει εκδώσει Προσωρινή Διαταγή περί αναστολής εκτέλεσης των αποφάσεών του ΕΟΑΝ (Οκτώβριος 2013), με βάση την οποία το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ συνεχίζει απόλυτα νόμιμα την λειτουργία του. Παράλληλα έχει ανανεωθεί η πανελλαδικής εμβέλειας άδεια συλλογής/μεταφοράς αποβλήτων ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών βιομηχανίας και οχημάτων στο ΣΥΔΕΣΥΣ.

Η απόρριψη των καταγγελιών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αποδυναμώνει πλήρως και ουσιαστικά τα επιχειρήματα όσων θέλησαν να διαβάλουν και τελικά να διακόψουν τη λειτουργία του ΣΥΔΕΣΥΣ καθώς αποδεικνύουν το αβάσιμο των σχετικών ισχυρισμών.

Το ΣΥΔΕΣΥΣ θα συνεχίσει την περιβαλλοντική του προσφορά. Με νέες επενδύσεις το επόμενο διάστημα σε υποδομές και εγκαταστάσεις ετοιμάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να πετύχει η χώρα μας τους στόχους ανακύκλωσης μπαταριών, τη μείωση της λαθρεμπορίας αποβλήτων, την παράνομη διακίνηση και απόθεση των αποβλήτων στο περιβάλλον που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ είναι Ανώνυμη Εταιρία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί το πρώτο αδειοδοτημένο Σύστημα διαχείρισης συσσωρευτών στην Ελλάδα. Είναι μάλιστα το μοναδικό εγκεκριμένο Σύστημα συλλογής συσσωρευτών νικελίου – καδμίου στη χώρα μας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ