Υπόθεση παγωτό: Ποια τα καλά και τα κακά του λαχταριστού καλοκαιρινού επιδορπίου - iefimerida.gr

Υπόθεση παγωτό: Ποια τα καλά και τα κακά του λαχταριστού καλοκαιρινού επιδορπίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι αγαπούν το παγωτό. Ακόμα και εκείνοι που δεν το προτιμούν ιδιαίτερα, λαχταρούν μια δροσερή μπαλίτσα τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως το παγωτό είναι παχυντικό και πως έχει μόνο αρνητικά, ωστόσο, όπως όλες οι τροφές έχει και τα θετικά του.

Τα πλεονεκτήματα:

Γεμάτο βιταμίνες

Οσο και να μην το πιστεύετε το παγωτό έχει βιταμίνες. Συγκεκριμένα, έχει βιταμίνες A, B6, B12, C, D, E και K. Η βιταμίνη K είναι ένα θρεπτικό συστατικό, που αραιώνει το αίμα και προλαμβάνει την πήξη του. Εκτός από βιταμίνες το παγωτό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, νιασίνη, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη!Αυτές οι θρεπτικές ουσίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώνουν τις λειτουργίες των οργάνων και των νεύρων.

Προσφέρει ενέργεια

Ειναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες που απαιτούνται για να συνθέσουν την ενέργεια. Εφ' όσον τρώτε με μέτρο, δεν θα πάρετε βάρος.

Πλούσιο σε μέταλλα

Το επιδόρπιο αυτό είναι γεμάτο από ασβέστιο και φώσφορο. Το ασβέστιο διατηρεί γερά τα οστά και τα δόντια. Ενισχύει, επίσης, ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα και τις λειτουργίες των νεφρών. Ωστόσο, το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο και χωρίς την παρουσία του φωσφόρου.

Ποια τα αρνητικά

Περιέχει κορεσμένα λιπαρά

Το μεγαλύτερο σύνολο του του γάλακτος στο παγωτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Το λίπος, βέβαια, από το παγωτό δεν είναι όλο τόσο άσχημο. Παρέχει ενέργεια, προστατεύει τα όργανα από το άγχος και διεγείρει την παραγωγή σημαντικών ενζύμων. Το κορεσμένο, ωστόσο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές ασθένειες και αύξηση του σωματικού βάρους .

Χοληστερόλη

Η κατανάλωση πάρα πολύ παγωτού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο χοληστερόλης. Μισό φλιτζάνι παγωτό βανίλια περιέχει 25 mg. χοληστερόλης. Εάν έχετε υψηλά επίπεδα στο αίμα, τρώτε παγωτό με μέτρο .

Υψηλής περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι διαβητικοί δεν μπορούν να φάνε παγωτό , περιέχει άφθονες ποσότητες ζάχαρης σε κάθε μερίδα. Η τακτική κατανάλωση παγωτού τακτικά, οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, καρδιαγγειακές Μια μερίδα παγωτού βανίλια περιέχει 40 θερμίδες από τη ζάχαρη που είναι το 40 % της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης ζάχαρης για τους άνδρες και τις γυναίκες .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παγωτό πλεονεκτήματα μειονεκτήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ