Τσακώνονται οι σεισμολόγοι για το αν ήταν ο κύριος σεισμός τα 5,3 Ρίχτερ - iefimerida.gr

Τσακώνονται οι σεισμολόγοι για το αν ήταν ο κύριος σεισμός τα 5,3 Ρίχτερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία στους κατοίκους αλλά και αφορμή για έναν νέο πόλεμο στις τάξεις των σεισμολόγων δημιούργησε το χτύπημα του Εγκελάδου των 5,3 Ρίχτερ σε υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Ο σημερινός σεισμός

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:09 ώρα Ελλάδος, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Πρώτος πρώτος την εκτίμησή του για το σημερινό σεισμό έκανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος ήταν άκρως καθησυχαστικός. Οπως είπε, τα ρήγματα στη συγκεκριμένη περιοχή δίνουν σεισμούς μέχρι 5,5 Ρίχτερ, ενώ εκτίμησε ότι ο σημερινός σεισμός κινείται στα φυσιολογικά επίπεδα και ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που μπορεί να γίνει είναι έως και 4,7 Ρίχτερ.

Τσελέντης: Ισως είναι νωρίς να πούμε πως αυτός ήταν ο κύριος σεισμός

Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, ο Ακης Τσελέντης μιλώντας στο Mega είπε ότι κρατάει μια επιφύλαξη για το εάν είναι ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, η ομάδα ΒΑΝ έχει κάνει υπολογισμό πως η ευρύτερη περιοχή μπορεί να δώσει έναν ισχυρό σεισμό. Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσελέντης είπε ότι ακόμη είναι ίσως νωρίς να πούμε πως ο σεισμός τα ξημερώματα ήταν ο κύριος, θα πρέπει είπε χαρακτηριστικά να περιμένουμε ακόμη ένα με δύο 24ωρα ώστε να είμαστε βέβαιοι.

Χουλιάρας: Δεν έχει εκτονωθεί το φαινόμενο

Ακριβώς στο ίδιο κλίμα και ο Γεράσιμος Χουλιάρας ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής όλοι οι μετασεισμοί είναι της τάξεως των 2 με 2,5 Ρίχτερ και όχι 4 με 4,5 που θα έδειχνε ότι υπάρχει εκτόνωση του φαινομένου.

Ο κ. Χουλιάρας επισήμανε και αυτός με τη σειρά του την προειδοποίηση της Ομάδας ΒΑΝ από τον Ιανουάριο για επικείμενο σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή από τη Λαμία μέχρι το Σούνιο. Ανέφερε μάλιστα ότι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιντούτου Ακης Τσελέντης ζήτησε προ 15νθημέρου απο τον ΟΑΣΠ να ενισχυθεί η περιοχή απο φορητό δίκτυο σεισμογράφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ