Μήνυμα Παυλόπουλου εντός και εκτός Ελλάδας: Ανήκουμε στη Δύση - iefimerida.gr

Μήνυμα Παυλόπουλου εντός και εκτός Ελλάδας: Ανήκουμε στη Δύση

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα με αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ορκωμοσία των νέων Διπλωματικών Ακολούθων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ο ίδιος τόνισε, υπάρχουν «διαχρονικές συντεταγμένες της εξωτερικής μας πολιτικής» και στο σημείο αυτό επανέλαβε με νόημα τη γνωστή ρήση Καραμανλή «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Όπως εξήγησε μάλιστα, αυτό σημαίνει ότι «είμαστε ένας Λαός ο οποίος συμμετέχει στον πολιτισμό της Δύσης, στη δημοκρατία της Δύσης, στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, τη δημοκρατία του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Βεβαίως η πολιτική μας, και ιδίως η εξωτερική, είναι πολυδιάστατη».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «πρέπει να είναι πολυδιάστατη για να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον πιο αποτελεσματικά. Δεν είναι μονοδιάστατη, δεν υπακούει σε εμμονές της στιγμής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Προκόπης Παυλόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ