Από τον Πανθρακικό στην Μπαρτσελόνα με 18 εκατ. ευρώ - Το ταξίδι του Αλέις Βιδάλ - iefimerida.gr

Από τον Πανθρακικό στην Μπαρτσελόνα με 18 εκατ. ευρώ - Το ταξίδι του Αλέις Βιδάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι όμως, θαύματα συμβαίνουν και στις μέρες μας. Ο Αλεϊς Βιδάλ, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πανθρακικό και δεν έπεισε, υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, έναντι 18 εκ. Ευρώ.

Σίγουρα, ο άνθρωπος που τον «έκοψε» από τον Πανθρακικό έχει ποδοσφαιρικό μάτι. Ο Αλέις Βιδάλ θα αποτελεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον νέο δεξιό μπακ της Μπαρτσελόνα, η οποία ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του από τη Σεβίλλη έναντι 18 εκ. ευρώ ενώ προβλέπονται και μπόνους για την ομάδα της Ανδαλουσίας, τα οποία αγγίζουν τα 4 εκ.

Ο Βιδάλ, ο οποίος κατέκτησε φέτος το Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη, γράφτηκε σε ηλικία 11 ετών στην Μπαρτσελόνα όμως ένα χρόνο μετά πήγε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στη Ρεάλ. Κατέληξε τελικά στις ακαδημίες της Εσπανιόλ, πραγματοποιώντας ντεμπούτο με τη 2η ομάδα. Σε ηλικία 20 ετών, ήρθε δανεικός στον Πανθρακικό, με τον οποίο πραγματοποίησε 8 συμμετοχές όμως στο τέλος της σεζόν και ενώ οι άνθρωποι της Κομοτηνής θα μπορούσαν να τον κρατήσουν αφού η Εσπανιόλ τον αποδέσμευε, δεν τον πήραν ως ελεύθερο.

Κατέληξε στην 3η κατηγορία της Ισπανίας και από εκεί βρέθηκε στην 2η ομάδα της Αλμερία. Το καλοκαίρι του 2011, πήρε την ευκαιρία του και στην τριετία που ακολούθησε πραγματοποίησε 120 συμμετοχές σκοράροντας 17 γκολ. Η Σεβίλλη πλήρωσε πέρυσι 5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει και είδε τον Βιδάλ να μετατρέπεται σε έναν σούπερ ακραίο αμυντικό, ο οποίος πέτυχε τέσσερα γκολ σε 31 συμμετοχές.

Μετά τη γέννηση της κόρης μου είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωής μου. Επιστρέφω σε αυτό που θεωρώ σπίτι μου», δήλωσε ο εσχάτως διεθνής δεξιός μπακ. «Ζω ένα όνειρο. Ήταν δύσκολο για μένα να φτάσω εδώ. Όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα τελευταία και το απολαμβάνω. Ήξερα πως η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για μένα και χαίρομαι που η συμφωνία επετεύχθη γρήγορα. Θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Έχω παίξει σε πολλές ομάδες, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία της καριέρας μου».

Η απραξία μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και λήγει η απαγόρευση μεταγραφών της Μπαρτσελόνα, δεν τον πτοεί. «Δεν είναι πρόβλημα για μένα. Θα προπονούμαι σκληρά και θα έχω περισσότερο χρόνο να προσαρμοστώ».

Τέλος, για τον ανταγωνισμό με τον Ντάνιελ Άλβες, που είναι ακόμη αμφίβολο αν θα ανανεώσει, είπε: «Ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε όλους. Αν μείνει, θα έχουμε υγιή ανταγωνισμό. Είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στον κόσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλεις βιδαλ Μπαρτσελόνα Πανθρακικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ