Στον «τοίχο» Σόιμπλε έπεσε ο Βαρουφάκης - iefimerida.gr

Στον «τοίχο» Σόιμπλε έπεσε ο Βαρουφάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς το παραμικρό κέρδος για το ελληνικό ζήτημα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τετ α τετ, που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα, οι δύο υπουργοί στο μόνο που συμφώνησαν ήταν τα αίτια του ελληνικού προβλήματος, αφού κατά τα άλλα διαπιστώθηκε η πλήρης διαφωνία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής στον Γερμανό ομόλογό του ότι δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει ή να διαπραγματευθεί επί τη βάσει του σχεδίου που έχουν παρουσιάσει οι δανειστές, επαναλαμβάνοντας στην πραγματικότητα την κυβερνητική γραμμή, σύμφωνα με την οποία το πεδίο της διαπραγμάτευσης είναι το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Αθήνα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές, «υπήρξε εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο επίλυσης του προβλήματος» και είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι πολιτικές ηγεσίες, παραπέμποντας ευθέως στις διαβουλεύσεις που γίνονται στο ανώτατο επίπεδο.

Βαρουφάκης: Είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση

«Ο δρ. Σόιμπλε και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Βαρουφακης και μίλησε για «ιστορικό καθήκον».

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλική διάθεση και πρόσθεσε: «Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών και εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ