Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση περιμένει προτάσεις από την άλλη πλευρά -Δεν σκέφτεται εκλογές - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση περιμένει προτάσεις από την άλλη πλευρά -Δεν σκέφτεται εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο.

Μάλιστα, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει πρόταση από τους δανειστές, προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση. Αναφερόμενος στο αν έγινε το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γιούνκερ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως o πρωθυπουργός δεν πήρε ποτέ τον Γιούνκερ, μπορεί ωστόσο να τον πήρε συνεργάτης του, αφού «υπάρχουν επαφές και σε χαμηλότερο επίπεδο συνεργατών του Έλληνα πρωθυπουργού με συνεργάτες του κυρίου Γιούνκερ». Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν περνά από το μυαλό της κυβέρνησης ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες»

Στις Βρυξέλλες Παππάς, Τσακαλώτος για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση

Παράλληλα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επεσήμανε πως στις Βρυξέλλες βρίσκεται ελληνική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου για να δει τα περιθώρια συγκλίσεων για να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη. Σε επόμενη ερώτηση για την αποστολή της αντιπροσωπείας αυτής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι εξουσιοδοτημένη έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς. Η πρόταση της κυβέρνηση αποτελεί βάση των συζητήσεων».

Όσον αφορά το κείμενο της ελληνικής πρότασης ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι σε αυτό δεν αντανακλάται η θέση της κυβέρνησης αλλά το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του BG, προσθέτοντας ότι οι θεσμοί κατέθεσαν μια πρόταση 5 σελίδων που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. «Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι δεν έχουν λάβει συζητήσεις και δεν έχουν κατατεθεί προτάσεις» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν στόχος είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται από μόνο του στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας».

«Στο μυαλό μας η κομματική πειθαρχία»

Σε ερώτηση για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν θα έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «την έχουμε στο μυαλό μας», κάνοντας λόγο για θέμα πολιτικής ευθύνης των βουλευτών. Ερωτηθείς δε αν θα υπάρξουν διαγραφές βουλευτών ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε καμία περίπτωση διαγραφής, γιατί προφανώς η συμφωνία που θα έρθει στην ΚΟ δεν θα μπορέσει βουλευτής να έχει τη δυνατότητα να διαφωνήσει». «Οι διαγραφές βουλευτών δεν είναι στην κοινοβουλευτική παράδοση ενός κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ