Απότομη βουτιά στο Χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Μέρκελ - iefimerida.gr

Απότομη βουτιά στο Χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ από τη Σύνοδο των G7 οδηγούν σε ραγδαία πτώση το Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, ενώ από το πρωί ο Γενικός Δείκτης κινούνταν οριακά στο συν ή στο πλην, μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου πραγματοποιεί κάθετη πτώση και πλέον (16:20) υποχωρεί σε ποσοστό -1,25%, στις μονάδες.

Τι δήλωσε η κ. Μέρκελ; Οτι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της. «Συζητήσαμε για την Ελλάδα, όχι πολύ, αλλά το θέμα τέθηκε στην ατζέντα για την παγκόσμια οικονομία. Χώρες εκτός της ΕΕ ήθελαν να μάθουν ποιες είναι οι εξελίξεις», είπε η καγκελάριος.

Και συνέχισε: «Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη, αλλά πρέπει να κάνει. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει πολύ χρόνος. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε δουλέψουμε σκληρά. Με τον Αλέξη Τσίπρα θα συζητήσουμε την Τετάρτη. Ο χρόνος τελειώνει, κάθε ημέρα μετράει».

Υπενμθυμίζεται ότι το πρωί η συνεδρίαση άργησε να ξεκινήσει λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στη ροή μετάδοσης των δεδομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ