Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία την Τετάρτη - iefimerida.gr

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την απελευθέρωση του δικτύου διανομής Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) αντιδρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα.

Γι αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τη «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως θα «αποβεί εις βάρος τους».

«Αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία», καταλήγουν.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φαρμακοποιοί Απεργία Τετάρτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ