Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μπαρτσελόνα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βερολίνο κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Γιουβέντους. Οι Καταλανοί επικράτησαν 3-1 της «Μεγάλης Κυρίας» σε έναν συναρπαστικό τελικό με τέρματα των Ράκιτιτς, Σουάρες και Νεϊμάρ ενώ ο Μοράτα ήταν αυτός που ισοφάρισε προσωρινά για τους Ιταλούς.

Το ματς

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε νευρικά στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους να έχει στα πρώτα δευτερόλεπτα ένα σουτ του Τέβες και ένα κόρνερ από δώρο του Μαστσεράνο. Ωστόσο στην πρώτη επίθεσή της η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει δίχτυα. Οι Καταλανοί «έκρυψαν» την μπάλα με τον Μέσι να βρίσκει στα αριστερά τον Αλμπα, αυτός να αφήνει για τον Νεϊμάρ και αυτός στον Ινιέστα με τον Ισπανό να τροφοδοτεί τον Ράκιτιτς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Στο 8’ η Γιουβέντους απείλησε όταν ο Μοράτα έφυγε στην κόντρα επίθεση, άφησε την μπάλα στον Βιδάλ όμως το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο ενώ ο Νεϊμάρ στο αμέσως επόμενο λεπτό δεν ευστόχησε απέναντι στον Μπουφόν. Ο Ιταλός τερματοφύλακας στο 13΄πραγματοποίησε την απόκρουση της χρονιάς στη διοργάνωση όταν η προσπάθεια του Αλβες τον βρήκε σε αντίθεση κίνηση όμως σήκωσε το χέρι και απομάκρυνε την μπάλα και ενώ οι Ισπανοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν

Από το 20ο λεπτό και μετά η Γιουβέντους κατάφερε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα και να ισορροπήσει χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση. Το σουτ δυναμίτης του Μαρκίζιο στο 26΄έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Η Γιουβέντους δυσκολευόταν να βγάλει την μπάλα από την άμυνά της και η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βρει κενό στην ιταλική άμυνα. Κάποια μακρινά σουτ του Μαρκίζιο δεν απείλησαν τον Τερ Στέγκεν με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Από κόρνερ της Γιουβέντους στο 47΄ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα. Βγήκε στην κόντρα επίθεση, ο Σουάρες επιχείρησε να νικήσει τον Μπουφόν στην κλειστή του γωνία όμως ο Ιταλός με υπέροχο τρόπο έδιωξε σε κόρνερ. Οι παίκτες της Γιουβέντους έκαναν διαδοχικά λάθη αλλά δεν το πλήρωσαν ούτε στη φάση του 50ου λεπτού όταν ο Μέσι σούταρε άουτ.

Στο 55ο λεπτό όμως, στην πρώτη προσπάθεια της Γιουβέντους στο δεύτερο μέρος ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μαρκίζιο πάτησε υπέροχα για τον Λιχτσάινερ, αυτός βρήκε τον Τέβες το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν όμως ο Μοράτα πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Γιουβέντους πήρε τον έλεγχο και άρχισε να απειλεί την Μπαρτσελόνα. Στο 67’ μάλιστα ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Πογκμπά από τον Ντάνι Αλβες όμως στην επόμενη επίθεση η Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ο Μέσι έπιασε το δυνατό σουτ, ο Μπουφόν απέκρουσε όμως ο Σουάρες με πλασέ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα των Καταλανών.

Η ψυχολογία άλλαξε ξανά στρατόπεδο με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τον έλεγχο ξανά και τη Γιουβέντους να δείχνει να μην έχει το ψυχικό σθένος να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Ο Νεϊμάρ μάλιστα θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι όμως η μπάλα μετά από κεφαλιά του χτύπησε και στο χέρι του πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν και σωστά ο Τσακίρ δεν μέτρησε το γκολ. Στα τελευταία δέκα λεπτά η Γιουβέντους προσπάθησε να βρει τη μία ευκαιρία που θα έστελνε το ματς στην παράταση όμως εκτός από δύο σουτ των Μαρκίζιο και Τέβες, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Η Μπαρτσελόνα κράτησε το προβάδισμα και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων και μάλιστα στην τελευταία επίθεση κατάφερε με τον Νεϊμάρ να σκοράρει και για 3η φορά διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 απέναντι στη Γιούβε. Οι Καταλανοί κατέκτησαν το 4ο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία εννέα χρόνια και συνολικά 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους, το οποίο συνδύασαν και φέτος με το τρεμπλ, όπως ακριβώς πέτυχαν και το 2009.

Συνθέσεις
Γιουβέντους:Μπουφόν – Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Εβρά (Κόμαν 85’), Λιχτστάιντερ – Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιδάλ (Περέιρα 79’) – Μοράτα (Γιορέντε 85’), Τέβες
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν – Αλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Αλμπα – Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (Ματιέ 91’), Ινιέστα (Τσάβι 78’) – Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στο Βερολίνο [βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ