Bloomberg: Η Ελλάδα τα θέλει όλα -Εξοντώνει τους δανειστές με ψυχολογικό πόλεμο [εικόνα] - iefimerida.gr

Bloomberg: Η Ελλάδα τα θέλει όλα -Εξοντώνει τους δανειστές με ψυχολογικό πόλεμο [εικόνα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα τα θέλει όλα» υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Bloomberg Λέονιντ Μπερσίντσκι, με αφορμή την απόφαση της Ελλάδας να ομαδοποιήσει την αποπληρωμή τεσσάρων δόσεων προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.

Ο αρθρογράφος του αμερικανικού πρακτορείου υπενθυμίζει την «προειδοποίηση», όπως χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, περί μη αποπληρωμής της δόσης των 300 εκατ. ευρώ της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ, αν δεν υπήρχε μέχρι τότε συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών. Ο Μπερσίντσκι σχολιάζει ότι τότε, «οι πιστωτές δεν πήραν στα σοβαρά» την προειδοποίηση αυτή, αλλά τελικά η Ελλάδα, το βράδυ της Πέμπτης έκανε πράξη τα λόγια της.

Το γεγονός πως «η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου», είναι κατά τον αρθρογράφο μια «κίνηση εξ ίσου πραγματιστική και απειλητική».

«Η Ελλάδα κερδίζει χρόνιο για να συνεχίσει τον ψυχολογικό πόλεμο, εξοντώνοντας το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ» προσθέτει, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «η καθυστερημένη αποπληρωμή δείχνει επίσης την επικίνδυνη προθυμία να το παλέψει μέχρις εσχάτων».

Ο Μπερσίντσκι υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει «καμία ανησυχία» για το γεγονός ότι το ελληνικό χρηματιστήριο κατρακυλά και ότι οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός τηλεφωνεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον δεύτερο να «τον έχει δελεάσει με βοήθεια αν δεν βγει τίποτα με την Ευρώπη και το ΔΝΤ».

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκίτσο με το μισογεμάτο-μισοάδειο ποτήρι που συνοδεύει το άρθρο του ο αρθρογράφος του Bloomberg, με την Ελλάδα να βρίσκεται πιο κοντά στο άδειο ποτήρι το οποίο συμβολίζει τη χρεοκοπία.

Bloomberg: Η Ελλάδα τα θέλει όλα -Εξοντώνει τους δανειστές με ψυχολογικό πόλεμο [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ