Ενα γλυπτό για τα απόκρυφα της βασίλισσας προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα γλυπτό για τα απόκρυφα της βασίλισσας προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποια έργα τέχνης είναι ξεκάθαρο τι απεικονίζουν. Σε άλλα πάλι, όποιος τα θαυμάζει μπορεί να αφήσει τη φαντασία του να καλπάσει ελεύθερη. Αυτό φαίνεται πως είναι το πρόβλημα με ένα γλυπτό στη Γαλλία.

Αυτό το έργο που τοποθετήθηκε στους κήπους των Βερσαλλιών τι είναι τελικά; Μία τεράστια τούμπα; Ή υποτίθεται ότι απεικονίζει τα... απόκρυφα της Μαρία Αντουανέτα; Ο δημιουργός του, ο Ανίς Καπούρ, δεν απαντά ξεκάθαρα. Το τελευταίο έργο με τίτλο «Dirty Corner», παραπέμπει «στον κόλπο της βασίλισσας που παίρνει την εξουσία» και το χαρακτήρισε μία πρόκληση. Σε άλλες δηλώσεις του όμως, σήμερα, ανέφερε ότι όσοι το βλέπουν μπορούν να το ερμηνεύουν όπως θέλουν.

Το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Ο δήμαρχος, Φρανσουά ντε Μπαζιέρ, εξέφρασε την αποδοκιμασία του μέσω του Twitter, όπως έκαναν και κάποιοι ακροδεξιοί blogger στη Γαλλία, σύμφωνα με την Telegraph. Ολα αυτά, πριν καν ανοίξει η έκθεση των έργων του Καπούρ στο παλάτι των Βερσαλλιών, κάτι που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Αλλωστε, όπως σχολίασε και η Le Figaro, οι αντιδράσεις απλά θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.

Ενα γλυπτό για τα απόκρυφα της βασίλισσας προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ενα γλυπτό για τα απόκρυφα της βασίλισσας προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ενα γλυπτό για τα απόκρυφα της βασίλισσας προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Αντουανέτα γλυπτό Βερσαλλίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ