Πέθανε στη φυλακή ο Τάρεκ Αζίζ - Το «δεξί χέρι» του Σαντάμ Χουσεΐν - iefimerida.gr

Πέθανε στη φυλακή ο Τάρεκ Αζίζ - Το «δεξί χέρι» του Σαντάμ Χουσεΐν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Τάρεκ Αζίζ, το «δεξί χέρι» του Σαντάμ Χουσεΐν, που ήταν έγκλειστος στη φυλακή για χρόνια.

Ο άνθρωπος που ήταν αντιπρόεδρος, πρώην υπουργός Εξωτερικών και η «φωνή» του καθεστώτος του Χουσεΐν στο εξωτερικό, πέθανε στα 79 του, μετά από χρόνια προβλήματα υγείας, καρδιακά και αναπνευστικά μεταξύ άλλων. Ο Αζίζ είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η οικογένειά του είχε ζητήσει επανειλημμένα την απελευθέρωσή του, ενώ το 2011 ο δικηγόρος του είχε δηλώσει πως ο Αζίζ επιθυμούσε να επισπευσθεί η εκτέλεσή του, εξαιτίας της υγείας του που επιδεινωνόταν.

Είχε κριθεί ένοχος για «εσκεμμένους φόνους και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον Οκτώβριο του 2010. Επίσης, του είχαν επιβληθεί και άλλες ποινές φυλάκισης για περαιτέρω εγκλήματα.

Ως κύριος εκπρόσωπος του Χουσεΐν ο Αζίζ, ο μόνος Χριστιανός στο στενό κύκλο του δικτάτορα, ήταν διεθνώς αναγνωρισμένη φιγούρα, ενώ η ανέλιξή του αποδίδονταν στην άνευ όρων αφοσίωσή του στον Χουσεΐν. Είχε παραδοθεί στους Αμερικανούς ένα μήνα μετά από την εισβολή των Αμερικανών το Μάρτιο του 2003.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαντάμ Χουσεϊν Τάρεκ Αζίζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ