Fitch: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ ούτε στις 30 Ιουνίου - iefimerida.gr

Fitch: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ ούτε στις 30 Ιουνίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση να μην καταβληθεί η δόση προς το ΔΝΤ την Παρασκευή, αντανακλά την πίεση που δημιουργούν η έλλειψη χρηματοδότησης από τις αγορές και τον επίσημο τομέα στη ρευστότητα της κυβέρνησης, εκτιμά η Fitch λέγοντας πως δεν έχει άμεσο αντίκτυπο για την αξιολόγηση «CCC» της χώρας.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Fitch, η αξιολόγηση της Ελλάδας αντανακλά τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών στους ιδιώτες επενδυτές και όχι στον επίσημο τομέα, οπότε η καθυστέρηση της αποπληρωμής του ΔΝΤ δεν συνιστά από μόνη της «default».

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, η απόφαση να μην καταβληθεί η δόση προς το ΔΝΤ την Παρασκευή, αντανακλά την πίεση που δημιουργούν η έλλειψη χρηματοδότησης από τις αγορές και τον επίσημο τομέα στην ρευστότητα της κυβέρνησης.

Η Fitch υποστηρίζει ακόμα πως δεν μπορεί να υποτιμηθεί ο κίνδυνος να χάσει η Ελλάδα την πληρωμή και των τεσσάρων δόσεων προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου. Η μη πληρωμή του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου θα ήταν πιστωτικά αρνητική για την Αθήνα, τονίζει. Εάν δεν υπάρχει ως τότε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, αυξάνεται το ρίσκο περιορισμού από την ΕΚΤ της χρήσης του ELA από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό με τη σειρά του ενδέχεται να οδηγήσει σε περιορισμούς στον τραπεζικό τομέα, μεταξύ των οποίων και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fitch «CCC» ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ