Βυθίζεται το Χρηματιστήριο μετά τη μη πληρωμή του ΔΝΤ! - iefimerida.gr

Βυθίζεται το Χρηματιστήριο μετά τη μη πληρωμή του ΔΝΤ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θεαματική βουτιά άνοιξε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η μεγάλη πτώση συνεχίζεται...

Τα νέα δεδομένα από το πεδίο των διαπραγματεύσεων και, κυρίως, η απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει τη σημερινή δόση στο ΔΝΤ κατακρημνίζουν τον Γενικό Δείκτη, που αυτή την ώρα (16:17) υποχωρεί σε ποσοστό -4,59% (νωρίτερα βρέθηκε και στο -5,58%), ευρισκόμενος πλέον κάτω από τις 800 μονάδες, και συγκεκριμένα στις 789,16 μονάδες.

Οπως εκτιμούν οι αναλυτές, η μη πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι αυτή που έβαλε... φωτιά και στη χρηματιστηριακή αγορά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονες ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα στις τράπεζες, με τον κλαδικό τους δείκτη να σημειώνει μεγάλες απώλειες.

Εκτός από το γεγονός της μη πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ πάντως, σημαντικό ρόλο στην αρνητική εξέλιξη (και) της σημερινής συνεδρίασης παίζει και το ότι επικρατεί αβεβαιότητα ως προς την κατάληξη των συζητήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, με τα αρνητικά δημοσιεύματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Εντονες πιέσεις στα ομόλογα

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει το ΔΝΤ και να ενοποιήσει τις 4 δόσεις του 1,5 δισ. ευρώ έχει άμεσο αντίκτυπο σήμερα και στην αγορά ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις έχουν εκτοξευθεί.

Τα 10ετή ομόλογα κινούνται μεταξύ 54 και 55,5 μονάδων βάσης, με απόδοση αγοράς 11,55% και απόδοση πώλησης 11,18%. Το spread μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 1.047 μονάδες βάσης, από 968 μονάδες βάσης χθες.

Το 5ετές ομόλογο έχει μέση απόδοση 17,11%, ενώ το 2ετές έχει απόδοση αγοράς 25,05%, από 3,5% όταν εκδόθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο συνεδρίαση ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ