Στα 2,3 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια το 2015 - iefimerida.gr

Στα 2,3 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ αρνητικό αποτέλεσμα είχε το δίμηνο Απρίλιος-Μάιος όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, νέες επισφάλειες ύψους 900 εκατ. ευρώ δημιουργήθηκαν στις τράπεζες το εν λόγω δίμηνο λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας. Μάλιστα, ο Απρίλιος ήταν αρνητικός όσο και ο Φεβρουράριος και οι νέες καθυστερήσεις ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα, όπως μεταφέρει το capital, είναι οι τράπεζες να έχουν καταγράψει μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους νέες επισφάλειες 2,3 δισ. ευρώ, οι οποίες δεν θα ανακοπούν εύκολα αν δεν υπάρξει βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους και αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στην πεθαμένη ελληνική οικονομία.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των επισφαλών δανείων θα κληθεί να διαχειριστεί η νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας, η οποία θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα την πρώτη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κόκκινα δάνεια Απρίλιος Μάιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ