«Δεν επαρκούν τα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ελλάδας» - iefimerida.gr

«Δεν επαρκούν τα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ελλάδας»

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φαίνεται ότι η Ελλάδα πιθανώς να μην μπορέσει να εκπληρώσει τους προδιαγεγραμμένους για φέτος και για το επόμενο έτος στόχους», δήλωσε σήμερα ο Ολι Ρεν προσθέτοντας πως «τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα δεν επαρκούν για την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων».

Ο Όλι Ρεν τόνισε ότι τα επακόλουθα των νέων μέτρων, που ελήφθησαν από την Αθήνα για να ικανοποιήσει τους δανειστές της, θα πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω. «Η Ελλάδα έλαβε σημαντικές αποφάσεις αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και μέχρι και χθες", υπογράμμισε ο Ρεν σήμερα κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ. "Οι ομάδες μας βρίσκονται στην Αθήνα, η αποστολή συνεχίζει το έργο της για την αξιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση", υπενθύμισε. Ωστόσο ο κ. Ρεν υπογράμμισε ότι είναι "σημαντικό η Ελλάδα να νομοθετήσει σχετικά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση" κατά τη διάρκεια του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου χθες Κυριακή.

Επιμένει ο Ρεν για αύξηση της κρούσης δύναμης του EFSF

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν ζήτησε σήμερα την ενίσχυση της δύναμης πυρός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) μέσω μιας «μόχλευσης», επιλογής που αναμένεται ότι θα συζητηθεί σήμερα κατά τη σύνοδο των χωρών μελών.

"Εξετάζουμε τις επιλογές για να αυξήσουμε τη δύναμη κρούσης του ΕΤΧΣ ώστε να χρησιμοποιήσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων του και να το καταστήσουμε αποτελεσματικότερο για να εμποδίσει τη διάχυση της κρίσης στις αγορές", δήλωσε ο Ρεν στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο μιας συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Διάφορες επιλογές, όπως το να συμπεριλάβουμε την ΕΚΤ στο μηχανισμό, είναι σίγουρα κάτι που θα συζητήσουμε στη σημερινή συνάντηση» δήλωσε ο Ρεν σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

Σε ότι αφορα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας, ο κ. Ρεν ηταν επιφυλακτικος: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποτιμήσουμε τα ανακοινωθέντα μέτρα και να διαπιστώσουμε αν η Ελλάδα θα πετύχει χάρη σ' αυτά τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ