H Eλλάδα ζήτησε να πληρώσει πακέτο τις δόσεις του ΔΝΤ - iefimerida.gr

H Eλλάδα ζήτησε να πληρώσει πακέτο τις δόσεις του ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ημέρα πριν αρχίσει η πρώτη από τις πολλές δόσεις που έχει να πληρώσει εντός του Ιουνίου προς το ΔΤΝ και η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα ομαδοποίησης δόσεων.

Την είδηση μετέδωσε το ΣΚΑΪ το απόγευμα της Πέμπτης και τονίζεται ότι θα πληρωθούν όλες μαζί οι δόσεις σε μία προς το τέλος του μήνα.

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να πληρώσει τις τέσσερις δόσεις, συνολικού ύψους 1,56 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλει από τις 5-19 Ιουνίου 2015, σε μία, κάτι που επιτρέπεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι δόσεις του Ιουνίου είναι η αυριανή της Παρασκευής 5 Ιουνίου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, της Παρασκευής 12 Ιουνίου, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, της 16ης Ιουνίου περίπου 560 εκατ. ευρώ και της 19ης Ιουνίου 350 εκατ. ευρώ.

«Eλαβα εντολή από την κυβέρνηση για ενοποίηση των δόσεων στο ΔΝΤ», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρει δήλωσε στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την «Καθημερινή» ότι «οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ομαδοποίηση πληρωμών σε έναν συγκεκριμένο μήνα καταβάλλοντας μια πληρωμή εφάπαξ στο τέλος του μήνα» και επεσήμανε ότι η τελευταία χώρα που είχε ακολουθήσει την ίδια διαδικασία ήταν η Ζάμπια πριν από τρεις δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Ελλάδα αίτημα δόσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ