Δίκη ΧΑ: Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα - Μητέρα Παύλου: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις - iefimerida.gr

Δίκη ΧΑ: Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα - Μητέρα Παύλου: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άρνηση του να προβάλλει ενστάσεις στο αίτημα πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα , δήλωσε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά λέγοντας ταυτόχρονα πως σέβεται και συμπονεί την οικογένεια του δολοφονημένου,

Συνήγορος Γιώργου Ρουπακιά: Δε θα προβάλουμε καμιά αντίρρηση για την παράταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, την οποία σεβόμαστε βαθιά και τη συμπονούμε.

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις

Δίκη ΧΑ: Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα - Μητέρα Παύλου: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις | iefimerida.gr 0

Νωρίτερα όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει από το δικαστήριο προβάλλοντας θα σειρά νομικών επιχειρημάτων, να αποβληθεί η πολιτική αγωγή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης με το οποίο βαρύνονται σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι Αλλά κυρίως οι βουλευτές, όπως είπαν, στις αγορεύσεις τους ουδέποτε σε καμία απόφαση ή βούλευμα ελληνικών αρχών έχει γίνει δεκτή παράσταση πολιτικής αγωγής αυτοτελώς για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Δίκη ΧΑ: Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα - Μητέρα Παύλου: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις | iefimerida.gr 1

Η βασική θέση τους είναι ότι «δεν μπορεί να είναι όλοι εναντίον όλων», κυρίως για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, απ΄ τη στιγμή που δεν υπάρχει ειδική πράξη κατά κάποιου προσώπου που να καταλογίζεται σε κάποιους κατηγορουμένους. Η θέση τους είναι πως γενικά η δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης επιβουλεύεται τη δημόσια τάξη και όχι το ατομικό συμφέρον.

Δίκη ΧΑ: Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα - Μητέρα Παύλου: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις | iefimerida.gr 2

Πάντως η συνήγορος του πρώην βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα της πολιτικής αγωγής και της αποβολής της.

Ο Δημ. Παπαδέλλης, συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε πως "δεν υπάρχει στα δικόγραφα των αιτούμενων πολιτική αγωγή, κανένα πραγματικό περιστατικό ή καμιά πράξη που να μπορεί να αποτελεί έστω βάση συζήτησης για την παράσταση πολιτικής αγωγής. Αν τους επιτραπεί θα αποτελεί νομικό και νομολογιακό σφάλμα και θα πλήξει και την συνέχεια της διαδικασίας".

O Τάκης Μιχαλολόλιας, εκ μέρους του Νικ. Μιχαλολιάκου, ανέφερε πως ο εντολέας του παραπέμπεται για εγκληματική οργάνωση, χωρίς καμία επιμέρους πράξη.

«Συνεπώς, για να νομιμοποιείται ο παθών, παράσταση πολιτικής αγωγής θα πρέπει να προκύπτει άμεση βλάβη. Εν προκειμένω όμως πρέπει να προσδιοριστεί ποιος είναι ο άμεσος παθών. Εκ τοις πράγμασι έχετε μια ασυγκρότητη εγκληματική οργάνωση . Δεν έχετε κατηγορούμενο για συγκρότηση με ότι αυτό συνεπάγεται για το δικαιακό μας σύστημα. Δηλαδή θα μπορούσε , απ τη στιγμή που μια εγκληματική οργάνωση πλήττει τη δημόσια ασφάλεια, να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε πολίτης; Δηλαδή σε μια δίκη για εμπορία ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής κάθε τοξικομανής; Δεν έχουν τέτοια δικαιώματα σύμπαντες οι πολίτες».

Δίκη ΧΑ: Συνήγορος Ρουπακιά: Συμπονούμε την οικογένεια Φύσσα - Μητέρα Παύλου: Τον εαυτό σου να συμπονέσεις | iefimerida.gr 3

Πότε θα συνεδριάζει το δικαστήριο

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε και τις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου για Ιούνιο και Ιούλιο : Δηλαδή θα συνεδριάσει στις 8,22, 25, 29 Ιουνίου και στις 2,9, 14, 16, 21 και28 Ιουλίου καθώς και 2 και 7 Σεπτεμβρίου.

Κανέλλη: Η ΧΑ θέλει δύο τύπους κατηγορουμένων για να απαλλαγεί η ηγεσία της

«H διαδικασία έχει πάρει σαφή τροπή και δείχνει προς τα πού θέλουν να το πάνε οι χρυσαυγίτες» επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη εξερχόμενη από τη δικαστική αίθουσα, στις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Κανέλλη υπογράμμισε πως με νομικά αβάσιμα επιχειρήματα, προσπαθούν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων να αποβάλουν την πολιτική αγωγή ή τουλάχιστον να τη συρρικνώσουν, ώστε οι κατηγορίες να μείνουν μόνο στα ποινικά αδικήματα, φτιάχνοντας δυο τύπους κατηγορουμένων, ώστε να απαλλαγεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής από την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικό είναι πώς εκφράστηκε ένας εκ των συνηγόρων της Χρυσής Αυγής, μετέφερε η κ. Κανέλλη, όταν είπε «πρέπει να φύγει η πολιτική αγωγή, γιατί θα πνίξει τη διαδικασία», δηλαδή τους ίδιους, συμπλήρωσε η κ. Κανέλλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ