Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται σκληρές μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται σκληρές μεταρρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο μονοπάτι των σκληρών μεταρρυθμίσεων ώστε να διασφαλίσει το μέλλον της στην Ευρωζώνη, δήλωσε στο «CNN» η Ανγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν το βράδυ της Τετάρτης, η οποία δεν οδήγησε σε σημαντική πρόοδο, η κα.Μέρκελ τόνισε ότι για να βρεθεί μια λύση στην τρέχουσα κρίση απαιτούνται «μεγάλες προσπάθειες» και από τις δύο πλευρές.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει και τα παραδείγματα άλλων χωρών στην Ευρωζώνη – όπως αυτό της Ιρλανδίας – που προχώρησαν σε επώδυνες μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους για να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση.

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται σκληρές μεταρρυθμίσεις | iefimerida.gr 0

«Οι χώρες αυτές εφάρμοσαν τέτοιου είδους προγράμματα και πλέον καταγράφουν τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη», δήλωσε η ίδια για να προσθέσει «Αυτή είναι η πορεία που η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει. Και για αυτό οι διαπραγματεύσεις είναι τόσο σκληρές αλλά γίνονται με στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ