Κουρουμπλής: Είτε θα ζήσουμε είτε θα πεθάνουμε όλοι μαζί - Αφήστε μας να κυβερνήσουμε - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Είτε θα ζήσουμε είτε θα πεθάνουμε όλοι μαζί - Αφήστε μας να κυβερνήσουμε

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς την Ευρώπη έστειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση βιβλίου του Μάριου Σαλμά «Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο».

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως η χώρα δεν θα υποκύψει σε όλους όσοι θέλουν να την κάνουν Βουλγαρία.

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις τόνισε πως είτε θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η Ελλάδα δεν είναι τυχαία περιοχή, είναι μια περιοχή με σημαντική γεωστρατηγική σημασία.

«Η Ελλαδα έχει διαπραγματευτική ικανότητα και θα την εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «βιάστηκε ο κύριος Σαλμάς να βγάλει συμπεράσματα για την αριστερή διακυβέρνηση» και τόνισε «αφήστε μας να κυβερνήσουμε λίγο και μετά μας λέτε».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του διερωτήθηκε πως ένας «συριζαίος» θα μπορούσε να προλογίσει ένα βιβλίο σαν αυτό με φιλελεύθερες πολιτικές για να απαντήσει:

«Θα σας πω όμως ότι στο πρώτο μέρος συμφωνώ γιατί αναφέρει ουσιαστικά ότι η παγκοσμιοποίηση δεν λύνει το πρόβλημα των ανισοτήτων. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι μάλλον ότι διευρύνθηκαν οι αποκλίσεις».

«Πήγα στο υπουργείο Υγείας συνειδητά και πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θέλουν τη δημόσια υγεία, προσθέτοντας ότι το βλέπω και από βουλευτές της ΝΔ που μου λένε ιδέες και τους ακούω. Θέλω να πω πως πέρα από την ιδεολογία υπάρχουν και οι ανθρώπινες σχέσεις, τονίζοντας ότι επειδή ανήκουμε σε άλλους χώρους δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε και κοινούς στόχους για την πατρίδα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ