Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και τα περισσότερα εξώφυλλα τραβούν την προσοχή του κοινού εξαιτίας των καλλίγραμμων μοντέλων τους και τον τρανταχτών τίτλων τους, υπάρχουν και εκείνα που κάνουν την διαφορά και δίνουν μια άλλη οπτική.

Υπάρχουν προσωπικότητες που χρησιμοποιούν τη δική τους στιγμή όχι για ματαιοδοξία αλλά για να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα.

Με αφορμή την πολυσυζητημένη φωτογράφιση του πρώην Μπρους και πλέον Κέτλιν Τζένερ, η ιστοσελίδα therichest.com κάνει ένα αφιέρωμα στα δέκα εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσων σωρεία αντιδράσεων.

Sarah Reinertsen-ESPN

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ηταν η πρώτη ακρωτηριασμένη γυναίκα με τεχνητό μέλος που τερμάτισε στο «Ironman World Championship», στο οποίο και έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια.

Το περιοδικό ESPN το 2009 έκανε το βήμα και για πρώτη φορά στα χρονικά έβαλε εξώφυλλο ένα άνθρωπο με ακρωτηριασμένα μέλη.

Ντέμι Μουρ-Vanity Fair

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τον Αύγουστο του 1991 η Ντέμι Μουρ σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το γυμνό εξώφυλλό της στο «Vanity Fair» ούσα έγκυος.

Παρά την πρόθεση των συντελεστών και της φωτογράφου, Annie Leibovitz, να αναδείξουν την γυναικεία ισχύ, πολλοί το χαρακτήρισαν ως «τερατώδες και αισχρό».

Madonna-Interview

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η «βασίλισσα της ποπ» πέταξε έξω τα στήθη της και προκάλεσε πανικό. Αν και γύρω από το όνομά της υπάρχει μεγάλος διχασμός, αυτή η φωτογράφιση τον δημιούργησε τεράστια αντιπαράθεση σχετικά με τα στερεότυπα και τις διακρίσεις σε ηλικιακές ομάδες.

Malala Yousafzai-TIME

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Malala είναι μια ακόμα ιστορία θάρρους και τόλμης. Το 2012 πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν, επειδή τόλμησε να μιλήσει για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Ο κόσμος ταρακουνήθηκε από την αποτρόπαια πράξη προς ένα κορίτσι που επεδίωκε μια θετική αλλαγή.

Η νεαρή κοπέλα ανάρρωσε και ξεκίνησε να λέει την ιστορία της. Αψηφώντας αυτούς που ήθελαν τον θάνατό της, πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού «ΤΙΜΕ» ως το πιο σημαντικό πρόσωπο που επηρέαζε τον κόσμο.

Nicole Trunfio-Elle

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Στο εξώφυλλο του αυστραλιανού «ELLE» για τον Ιούνιο του 2015, το σούπερμοντελ ποζάρει θηλάζοντας το μωρό της. Αν και εξομολογήθηκε πως η λήψη δεν ήταν εσκεμμένη απλά ήρθε φυσικά. Η Nicole, από τη μία, δέχτηκε την υποστήριξη για την ανάδειξη της μητρότητας και από την άλλη δέχτηκε τα επικριτικά σχόλια.

Laverne Cox-TIME

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η transgender πρωταγωνίστρια του «Orange is a new black» έγινε εξώφυλλο του περιοδικού TIME, μιλώντας ανοιχτά για το bullying που δέχτηκε όταν ήταν παιδί εξαιτίας της θηλυκότητας της.

Ellen Degeneres-TIME

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η παρουσιάστρια δεν χρειάζεται καμία απολύτως εισαγωγή. Το 1997 δήλωσε πως είναι γκέι, μιας και είναι η λέξη «λεσβία» δεν είναι αυτή που προτιμά.

Η τόλμη της να βγει να πει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλη κατατάσσει το εξώφυλλο τον «TIME» σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα.

Turia Pitt-Women's Weekly

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Το πρόσωπο του απόλυτου θάρρους. Το Σεπτέμβριο του 2011 η Pitt ήταν θύμα των πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία. Υπέφερε από εγκαύματα που κάλυπταν το 80% του σώματός της.

Το 2014, μετά από χρόνια ανάρρωσης και ακρωτηριασμού 4 δαχτύλων, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του «Women's Weekly».

Bibi Aisha-TIME

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η Bibi Aisha είναι η νεαρή Αφγανή, που αποκάλυψε το ακρωτηριασμένο πρόσωπό της στο περιοδικό «TIME».

Στα 14 της παντρεύτηκε χωρίς τη θέλησή της με μαχητή των Ταλιμπάν και βίωσε την κακοποίηση. Στα 18 προσπάθησε να ξεφύγει αλλά η αστυνομία την έπιασε και την ανάγκασε να επιστρέψει σπίτι της.

Ο πεθερός της και ο άντρας της για τιμωρία την μετέφεραν στα βουνά της χώρας, της έκοψαν τη μύτη και την άφησαν να πεθάνει. Τη νεαρή κοπέλα διέσωσε ο αμερικανικός στρατός.

Το περιοδικό της κάλυψε τα έξοδα για να αποκτήσει και πάλι τη μύτη της και από τότε έχει ξεκινήσει τη νέα της ζωής.

Caitlyn Jenner-Vanity Fair

Τα 10 εξώφυλλα διασήμων που προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Η αλλαγή φύλου του Bruce Jenner ήταν αντικείμενο συζήτησης, το εξώφυλλο, όμως, ως Caitlyn ήταν το πιο «καυτό» θέμα του Διαδικτύου.

Η Caitlyn ήταν ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο. Το 1987 έλαβε τιμητική θέση στο Olympic Hall of Fame ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών.

Στα 65 της φωτογραφήθηκε στο «Vanity Fair», ώστε ο κόσμος να δει τη θηλυκή της πλευρά. Η γενναία της κίνηση έγινε την εβδομάδα που η LGTB κοινότητα έκανε κινήσεις για τα δικαιώματά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξώφυλλα πολυσυζητημένα προκλητικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ