Στα ύψη η επιβατική κίνηση στο «Eλευθέριος Βενιζέλος» - Πάνω από 6 εκατ. επιβάτες από την αρχή του χρόνου - iefimerida.gr

Στα ύψη η επιβατική κίνηση στο «Eλευθέριος Βενιζέλος» - Πάνω από 6 εκατ. επιβάτες από την αρχή του χρόνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «ύψη» συνεχίζει να βρίσκεται η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αφού για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η επιβατική κίνηση για το διάστημα αυτό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 είναι αυξημένη κατά περισσότερο από 1 εκατ. επιβάτες, ποσοστό 23,7%, με την κίνηση εσωτερικού, αλλά και τη διεθνή κίνηση, να παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αύξησης (+28,2% και +21,2%, αντίστοιχα). Οι Ελληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 20%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν, επίσης, άνοδο της τάξης του 28%.

Σε ό,τι αφορά το μήνα Μάιο, η κίνηση του αεροδρομίου συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της, φθάνοντας το 1,65 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 22,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2014, (επιβάτες 1,35 εκατ.). Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σημαντικά σε παρόμοια επίπεδα (κατά 22,1% και 22,4%, αντίστοιχα). Ως προς το ποσοστό, οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 15% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν, επίσης, άνοδο κατά 28%.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, οι πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσίασαν αύξηση 16,8%, σε σύγκριση με τον Μάιο 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 9,4% και 22,8%, αντίστοιχα.
Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 61.950 έναντι 52.893, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 17,1%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου.

Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά +12,6% και +20,7%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ